Gå til sidens hovedinnhold

Turistfellene vi elsker

Noen attraksjoner kan både bli en trang og fin opplevelse.

(SIDE2): Mange vil ha med seg de samme opplevelsene fra ferien. Det gjelder å gå sine egne veier eller besøke attraksjonene på et gunstig tidspunkt. Noen av turistfellene er så bra at vi overlever litt trengsel.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Hoover Dam

«Alt er stort i USA», men egentlig ikke før du har vært ved The Hoover Dam på grensen mellom Nevada og Arizona. Denne konstruksjonen er rett og slett kolossal. Demningen ble ferdig i 1936, er over 220 meter høy og består av så mye betong at man kunne dekket en fem meter bred vei fra San Francisco til New York. En guidet tur langs demningen koster 150 kroner og barn under 8 år får dessverre ikke være med.

Mardi Gras World

Ikke alle kommer seg til New Orleans under selve festivalen og den spektakulære paraden. Da kan Mardi Gras World være et godt alternativ, ifølge leserne av CNNs nettsider. Her finner du ikke så mange nakne kvinnebryst, men de beste flåtene som har vært brukt i paraden står på utstilling. Her går det også an å prøve ut noen av de fantasifulle kostymene.

Guinness Storehouse

Guinness og Irland hører liksom sammen, og da kan det være greit å besøke bryggeriet i Dublin. Her får du på ingen måte oppleve et ekte produksjonsanlegg for ølbrygging, men et moderne besøkssenter. Det hele er veldig upersonlig og nesten tragisk, men bonusen finner du på toppen av museet. På inngangsbilletten får du en halvliter tørr stout i en bar som snurrer rundt på taket av bryggeriet. Med panoramautsikt over hele byen, kan du nyte et sterkt øl som er basert på nybrent bygg som forblir ugjæret.

Tradisjoner i Praha

En pub, restaurant og mikrobryggeri i Praha byr på helt spesielle tradisjoner. U Fleku er et bryggeri som har holdt på siden 1400- tallet og som viser at Tsjekkia har mer øl å by på en den originale pilsen. Her kommer de med en ny øl så snart du har et tomt ølglass foran deg. I tillegg til god drikke er plassen kjent for sin mat.

Aten helt alene

Ta utgangspunkt i Plaka, hvor du fra Taverna Akropoli kan snike deg rundt ruinene opp mot Dioskouron og deretter ta til høyre inn Polygnotou. Like etter er du på en fredelig, gruslagt sti mellom Akropolis og den romerske agora. Nyt utsikten mot et tempel, en kirke, et observatorium og fin natur. Midt i millionbyen hører du fuglekvitter, skriver Dagbladet.

Behagelig temperatur i Budapest

Ta med badebuksa om du skal i en park i Budapest. Széchenyi-badet er et møtested for alle som bor i byen og er Europas største termiske bad. Et vakkert byggverk med utallige muligheter for dem som liker seg i det våte element. Her kan du teste dine grenser både når det gjelder kaldt eller varm.

Ungarn er kjent for sine bad med temperert mineralvann. De skal ha helseforbedrende effekt og hjelpe mot blant annet revmatisme, karsykdommer, beinskjørhet og allergier.

Les også: Våte gleder i Budapest

Den blå lagune

Varmt vann har de også på Island og ikke langt fra flyplassen Keflavik finner du et av de mest fantastiske anleggene. Bláa Lónið, Blue Lagoon eller den blå lagune gjør inntrykk på så mange måter. Naturen, landskapet, vannet og den hvite guggen i bunnen av badet er en opplevelse man ikke glemmer.

Hele verden i London

Et innblikk i menneskets historie og kultur får du i alle fall på British Museum. Her har den tidligere stormakten plassert mye av det de har tatt med seg hjem som koloniherre. Mange mener dette er verdens største samling med tjuvgods, og sakte, men sikkert forsvinner noen av de største attraksjonene hjem til sine respektive land.

Palass på verdens tak

Lhasa er byen, landet er Tibet, og attraksjonen heter Potalapalasset. Etter 33 timer i buss gjennom ekstreme fjellområder gjør bygningen et enormt inntrykk på vei til et av byens billige hoteller. Opplevelsen blir ikke mindre etter å ha tatt turistruten gjennom selve palasset. Ved veis ende, på baksiden av bygningen, er det bare å snu og så gå hele runden tilbake til start.

Denne bygningen ble laget over en 50-års periode i det 7-århundre. Bygningen var hjemmet til Tibets Dalai Lamaer frem til 1959, da den siste Dalai Lama flyktet til India. Bygningen har over tusen rom og er bevart slik som det var da Dalai Lamaene bodde der.

Vatikanmuseene

På tur til Roma kan det være greit å stå opp tidlig om du skal slippe køståing ved inngangen til museene som finnes bak Peterskirken og inne på Vatikanstatens område. De aller fleste blir imponert av denne enorme samlingen med kunst.

Museene kan spore sitt opphav til vinteren 1506. Det var da pave Julius II gikk til innkjøp av en marmorstatue som så etter noen uker ble utstilt i Vatikanet.

(Kilder: CNN, Aftenposten, Dagbladet og Wikipedia)

Les mer om ferie og reise her.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Les også:

Reklame

Nå kan du chatte med United-legender før storkamper

Kommentarer til denne saken