Gå til sidens hovedinnhold

- Så mye jeg fikk lyst på

Jenny Skavlan og flere med henne applauderer Mardou & Dean for kul kolleksjon.

(SIDE2): Det populære norske klesmerket Mardou & Dean viste frem sin kolleksjon for vår og sommer 2014 onsdag.

Visningen var lagt til det ærverdige Vigelandsmuseet ved Frognerparken i Oslo. Scenen var satt med Vigelands skulpturer, majestetiske saler og høye tak.

Mardou & Deans nyeste kolleksjon bar i år preg av å være inspirert av den sportslige verden, men som alltid med en «casual cool» undertone.

Det var denim Ingrid Bredholt og Patrik Rosenfors begynte med, da de startet opp i 2006, og det er fortsatt med denne som base at kolleksjonen bygges opp.

Vil gjøre pique-skjorta attraktiv
I år strekker kvinnekolleksjonen seg fra enkle baseplagg som t-skjorter, jeans og skinnjakker, til selskapskjoler og slitte, flerfargede skinnbukser.

- I år har det handlet om barndomsminner i form av tradisjonelle sportsklær. Man kan se henvisninger til blant annet fekting og tennis. Vi hadde også mange pique-skjorter i kolleksjonen, som jeg i utgangspunktet ikke er så fan av, men det var spennende å arbeide med å gjøre den mer attraktiv, sier designer Ingrid Bredholt til Side2 etter visningen.

Nøkkelplaggene i kolleksjonen inkluderer tenniskjoler og pique-trøyer, solbleket og slitte jeans, slengbukser, skinnjakker inspirert av fekterjakker og klassiske hunter-jakker.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Blant annet kom modell og artist Mimi Blix skridende frem i en pastellfarget minikjole, men den hadde både cut-outs og synlig bikinuinderdel - som er nytt av året, og en annen modell viste frem en kort tenniskjole i skinn, så det er altså ikke de helt uskyldige tenniskjolene som gjelder.

For gutta er det smale dresser i mohair og slitte, men fargerike bikerskinnbukser som gjelder.

Skavlan synes guttekolleksjonen var vel så stilig
Akkurat de slitte skinnbuksene som er tiltenkt menn kunne den nyklipte og alltid stilige skuespilleren Jenny Skavlan tenke seg selv.

- Jeg synes kolleksjonen var veldig kul, spesielt synes jeg det var mye stilig til gutta. Jeg synes det ofte er veldig mye fokus på klær for jenter, men her så jeg mye jeg fikk lyst på selv, også fra guttekolleksjonen, sier Skavlan til Side2 etter visningen.

- Jeg kunne blant annet tenkt meg den skinnboblejakken, skinnbuksene og den flerfargede skinnbuksen, sier hun.

Skavlan har vært fan av merket lenge, og har fulgt dem siden startet.

- Jeg synes det er bra gjort at de begynte med denim, og utviklet det såpass før de arbeidet videre med resten av kolleksjonen. Det viser at de tar det på alvor, sier hun.

Mardou & Dean Jeans’ ble introdusert til markedet i 2007 som en high fashion denim linje, med jeans for både menn og kvinner. Gensere og t-skjorter ble lagt til linjen høsten 2008. Det tok imidlertid noen år før de ble «oppdaget», og det begynte for alvor å ta av etter at de vant den gjeve designprisen, Nåløyet, i 2010.

Våren samme år kom de med en komplett kolleksjon under navnet «Mardou & Dean Souterrain».

De fikk også drahjelp av en kjendis. For etter at Nicole Richie, datteren til den suksessfulle artisten Lionel Richie, stilte opp på forsiden av Marie Claire i en av deres jeans, begynte det nemlig for alvor å ta av, og i dag finnes designduoens klær i butikker i hele verden. Her i Norge har designerduoen også flere kjente fans.

I fjor lanserte de også sko, og i år er sortimentet bredere. Det ble vist smale skinnsneakers i sterke farger, høyer heler til dame hvor sneakerens linjer blir gjennopptatt, semskede akelstøvletter og flip flops.

Spesielt var det mange hæler med kraftige snørelisser.

Sportsbager i vasket skinn og skuldervesker til jentene bygget på formen og ideen bak bærenettene til ballspillet Boule.

- Kul stil
KK`s moteredaktør Silje Pedersen var også blant dem som hadde tatt turen - i godt selskap av andre kjente fjes som Charlotte Thorstvedt, Pia Tjelta, Marthe Krogh og Vanessa Rudjord.

Pedersen synes det var en kul kolleksjon.

- Jeg synes de viste en veldig rå stil, men den var samtidig sommerlig, og inkluderte tydelig mange sportslige elemtenter, sier Pedersen til Side2.

Hennes favorittlook var den hvite overdelen, som ble paret med shorts.

- Den skulle jeg gjerne hatt selv.

En av modellene viste frem noe som minnet om en dykkerdrakt og akkurat dette tror hun kanskje ikke kommer til å gjøre det like bra i Norge.

- Det var utrolig mye fint, men akkurat det ble litt sært, sier hun.

Det var noen av plaggene som er showpieces, spesielt designet for visningen, og vi vil tro at kanskje dykkerdrakten havner innunder her.

Ellers var moteredaktøren imponert over hvor mye arbeid som var lagt ned de i detaljene, både når det gjaldt klær og sko.

Se hele motevisningen her:

5614

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken