Gå til sidens hovedinnhold

Marens rocka comeback

Onsdag spilte tidligere Idol-finalist Maren Flotve Birkeland inn sin første musikkvideo, og side2 fikk være med.

(SIDE2): Maren Flotve Birkeland er bedre kjent som en av finalistene i Idol 2004. I november i fjor slapp hun sitt første album «For a moment».

  • Se bildespesial nederst på siden.

Side2 besøkte den blide Karmøysjenta under innspillingen av musikkvideoen til låten «Use your voice» på Subs cafe og scene i Oslo.

Ikke nervøs

Hvordan føles det å spille inn din første musikkvideo?

- Vet du, jeg er faktisk ikke nervøs nå. Det har vært så mange utfordringer og ting å ordne i dagene før så nå skal jeg bare kose meg, sier Maren og smiler.

Hennes debut-album «For a moment» beskriver hun selv som et ganske rocka album, rimelig ulikt den ballade-jenta hun fremsto som i Idol.

- I Idol sang jeg kun Whitney Houston og Celine Dion låter, nå har jeg blitt mer rocka, det er denne låten et eksempel på, sier hun om låten «Use your voice».

Mange medhjelpere

Det å spille inn en musikkvideo på litt over tre minutter krever mye og nøye planlegging. Alt i alt har Maren med seg et crew bestående av 22 folk, inkludert både dansere og band.

- Det største utfordringen er å skape en stemning som Maren er komfortabel med. Dette er en rocka video. Hovedvekten er en scenesetting med full live band og dansere. Den er litt annerledes enn mange musikkvideoer som har blitt laget den siste tiden. Ikke så glanset kanskje, sier regissør Brita Sørli Jærnes til side2.

Beskjedent budsjett

Budsjettet er derimot veldig beskjedent.

- Vi kommer til å bruke 50.000 kroner pluss litt til. I forhold til de fleste andre musikkvideoproduksjoner er dette lite, sier regissøren.

- Jærnes beskriver Maren som en jente med en god stemme og som innehar en positiv utstråling som regissøren vil gjenspeile i videoen.

Musikkvideoen vil være ferdig redigert i løpet av februar.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken