Gå til sidens hovedinnhold

Marerittet fortsetter

Børsen stuper igjen. Og ekspertene tror det blir mye verre.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Seniorøkonom Erik Bruce i Nordea Markets sier den friske norske børsåpningen onsdag i første rekke skyldes at de amerikanske børsene stabiliserte seg i går, etter at sentralbanken gikk drastisk til verks og kuttet renten med 0,75 prosentpoeng.

NA24 - din næringslivsavis

Men Bruce friskmelder langt fra børsen.

- Det kan komme flere dårlige nyheter, sier han.

Og den positive åpningen er nå avløst av ny pessimisme.

Les alt om børsfallet onsdag her.

Som følge av flere dårlige nyheter frykter Erik Bruce at børsen skal enda lenger ned, og at dagens oppsving bare blir som et pust i nedoverbakken å regne.

Frykter dårlige banknyheter
- Jeg tror ikke bunnen er nådd. Det stilles voldsomme krav til hva Fed skal levere av rentekutt. Skuffer Fed, kan det bli videre nedgang.

Dessuten hevder Bruce at det kan komme flere mindre oppløftende nyheter fra bankene, blant annet i forhold til gjeldsforsikringer på fondsobligasjoner.

De europeiske børsene reagerer foreløpig positivt på krisekuttet fra Ben Bernanke tirsdag, og starter dagen med en felles opptur onsdag.

- Nær bunnen
Analysesjef i Orion Securities Stig Myrseth tror børsfallet er over for denne gang.

- Den verste skaden har vi nok bak oss. Nå er vi nok kommet til en utbunningsfase og markedet går mot en reprising så fort investorene føler seg trygg på amerikansk økonomi. Men det vil nok ta litt tid og veien frem kommer til å bli humpete og børsen vil bevege seg sidelengs, sier Myrseth til NA24.

Han tror rentekuttet til den amerikanske sentralbanken bare er begynnelsen på flere rentekutt som vil få orden på den amerikanske økonomien.- Jeg ville ikke satset pengene mine på at alt vil rakne og gå dårlig nå for å si det slik. Nå som Fed har kastet seg på ballen og iverksatt aggressivt rentekutt vil den amerikanske økonomien stable seg på beina igjen. Dette er heller ikke det siste rentekuttet vi kommer til å se fra Fed. Allt tyder nå på at man går inn mot en myk landing, men det vil ta litt tid, sier Myrseth.Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris

Kommentarer til denne saken