Gå til sidens hovedinnhold

- Deilig med et friår

Hun tilbrakte et år med å drikke vodka og diskutere livet på russisk filmsett. Ikke rart Maria Bonnevie nyter sitt friår.

(BERLIN/SIDE2:) Til fredag ser du resultatet av livsdiskusjonene i «Forvist» på norske kinoer.

Da er det nemlig klart for den russiske toppfilmen som gjorde Maria Bonnevie til et mye omtalt navn under filmfestivalen i Cannes i fjor.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå

Fikk flott stemme
Den kjente regissøren Andrej Zvyagintsev fant henne på den svenske Amanda-utdelingen, Guldbaggen.

Maria gjør rollen på russisk, men ble dubbet i etterkant.

- Det eneste jeg kan si på russisk er slikt som «Jeg er med barn, men det er ikke ditt», så jeg vet ikke helt hva jeg skal bruke det til, ler Maria som kaller innspillingen for en stor opplevelse.

Store danske bror ser deg
Men det er ikke derfor hun er i Berlin. Hun er her med den danske regissøren Søren Kragh-Jacobsens nye politiske thriller «Det som ingen vet». Anders W. Berthelsen, best kjent som Palle fra «Krøniken», spiller hovedrollen som barneunderholderen Thomas som en dag får et stort sjokk når søsteren plutselig dør.

Det viser seg at deres avdøde fars hemmelige militære liv er knyttet til hennes død. Maria Bonnevie spiller søsterens kjæreste som blir like besatt av å finne ut av hva som har skjedd som Berthelsen.

Det er ikke de danske hemmlige tjenester spesielt begeistret for.

- En vekker
Bak den rene underholdningsbiten i «Det som ingen vet» handler det nemlig om hvor mange overvåkingskameraer man har i våre samfunn i dag og hvor mye data som faktisk kan registreres på oss. De fleste av oss vil si at det er fint med kameraer for sikkerheten, men hva skjer den dagen da de som ser er ute etter deg?

- Jeg må si at denne filmen gjorde at jeg våknet og begynte å tenke på ting jeg ikke hadde tenkt på før. Det var interessant å se sårbarheten. Det fikk meg til å tenke på at om dette var annen verdenskrig, hadde vi ikke hatt noen motstandbevegelse, sier Maria.

- Kunst å ha fri
Samtidig mener hun filmen handler like mye om hvor langt man skal gå for å få tak i sannheten, hvor langt rettferdighets- og sannhetshungeren bør drive en.

- Det kan jeg relatere til mange andre ting i livet, sier hun uten å utdype hva det er.

Det siste halvåret har Maria Bonnevie hatt fri. At det sammenfaller med kjæresten Fredrik Skavlans friår har de ikke lagt skjul på. Men nå gleder hun seg til å ta fatt igjen.

- Det har vært utrolig deilig, og litt vanskelig å ha fri. Det er en kunst det å sitte stille og.

Side2 er i Berlin og følger filmfestivalen.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

LES MER OM FILMFESTIVALEN I BERLIN HER:

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud