(SIDE2:) I kveld skulle Ibsen-stykket «Brand» hatt Oslo-premiere på Nationaltheatret. Forestillingen ble spilt på Den Nationale Scene under Festspillene i Bergen forrige uke.

Nakkeskade
Under forestillingen på lørdag, skadet Maria Bonnevie nakken, og siste forestilling i Bergen ble derfor avlyst. Bonnevie trodde imidlertid at hun skulle bli frisk til Oslo-premieren.

- Hun tror selv at hun er klar til å stå på scenen igjen, sa Nationaltheatrets informasjonssjef, Ingrid Handeland, til VG onsdag.

LES OGSÅ: Bonnevie skadet nakken

Men slik gikk det ikke. Nationaltheatret melder torsdag ettermiddag om at premieren er avlyst. Også fredagens og lørdagens forestillinger blir avlyst. «Brand» får i stedet premiere i hovedstaden mandag 2. juni.

Nye billetter
- Vi beklager de ulemper dette medfører for vårt publikum og vil forsøke å tilby et fullgodt alternativ, skriver Nationaltheatret i en pressemelding.

De skriver videre at deres billettkontor er i gang med å henvende seg til publikum. Alle vil bli kontaktet personlig, men de vil ikke få billetter til mandagens premiere, da denne er utsolgt.

- Nationaltheatret tilbyr derfor dette publikummet billetter til festforestillingen 31. august. «Brand» spilles da, i forlengelsen av utdelingen av den første internasjonale Ibsen-prisen, skriver de.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!