(SIDE2:) I et intervju med Dagbladet torsdag innrømmer regissør Margreth Olin at innspillingen av filmen «Engelen» var tøff både for henne og hovedrolleinnehaver Maria Bonnevie.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Filmen bygger over en dokumentar som Olin skulle lage over en kvinnes kamp ut av rusen. Da kvinnen maktet å komme seg ut av rushelvetet, valgte Olin heller å gjøre historien til en spillefilm.

Rollen innebærer at den i utgangspunktet meget slanke Maria Bonnevie måtte gå ytterligere kilo ned i vekt. Samtidig hadde hun prøver på «Brand» på Nationaltheatret.

- Vi gikk på tagning etter tagning, men vi følte ikke at scenen satt. Til slutt var hun så utslitt at hun gikk bak hushjørnet og gråt. Jeg sa at rollefiguren var like fortvilt som henne. Helt på sparket gjorde vi et nytt opptak og scenen ble som et knyttneveslag i magen, forteller Olin til avisen.

Maria Bonnevie har det siste drøye året tilbrakt mesteparten av tiden sin i Oslo der hun nå også spiller inn TV-serien om Haakon og Maud. Bonnevie spiller rollen som dronning Maud. Til høsten skal hun imidlertid tilbake på Dramaten i Stockholm.