Gå til sidens hovedinnhold

Kapret svensk Romeo

Maria Haukaas Storeng har kapret Sveriges hotteste mann til sin nye låt.

(SIDE2:) Mandag begynte låten «Precious to Me» å trille over eteren. Det er den første singelen fra Maria Haukaas Storengs nye album som slippes 14. juni og det er en cover over en av Philip Seymours gode gamle slagere. Med seg på låten har hun en relativt ukjent mann her på berget, nemlig svenske Måns Zelmerlöv.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

- Stor karisma
Men i Sverige er ikke Måns en ukjent mann. Nylig var han en av programlederne for den svenske Melodi Grand Prix. Og på Sveriges Television konkurrerer en rekke sangerinner for tiden om å få bli hans Julie i en reality som skal munne ut i en helt ny musikal over William Shakespeares berømte drama.

Måns Zelmerlöv visste godt hvem Maria Haukaas Storeng var etter låten «My Heart Is Strong» og deltakelsen i Eurovision Song Contest. Den norske GP-vinneren ble nummer to på hitlistene i Sverige.

- Maria har en utrolig karisma på scenen. Og så synes jeg at hun er en av Skandinavias beste sangere, sier han. Maria på sin side så Måns første gang i den svenske Schlagerfinalen der han ble nummer to.

Hør låten på Marias Facebook-side

- Da jeg jobbet med platen, satt vi med en låt som vi så kunne egne seg som duett. Så jeg tok kontakt med Måns, forteller Maria til Side2. Hun sier hun merker godt at han står trygt på scenen, at han har erfaring.

Samme karrierevei
Og faktisk har de to omtrent den samme erfaringen. De startet begge sine voksne karrierer gjennom «Idol». Hun ble nummer seks, han nummer fem. Begge har spilt musikal. Begge har deltatt i Melodi Grand Prix og begge har vært programledere for samme program.

- Alle rådet meg til å ikke spre meg utover, men følge en rak linje artistmessig. Men det er bare så mange jobber innenfor vår bransje, sier Måns.

Maria Haukaas Storeng har gjort god suksess i Sverige, selv om hun sier hun slipper å bli gjenkjent på gaten slik duettpartneren blir det.

- Men det er litt annerledes i Sverige. Og så er han gutt. Det er jo gjerne jentene som står for det største fanopplegget. Jeg kan gå upåaktet hen både her og der, sier hun.

Showtekke
Selv er hun en av de få kvinnelige norske artister som har slått gjennom i Sverige.

- Vi er en sportsnasjon, mens Sverige er mer interessert i underholdning. De har krogen og Allsang og generelt en større musikktradisjon. Norge har jo mange kvinnelige singer-songwritere som er veldig gode. Jeg skriver også, men jeg har jo musikalbakgrunnen så jeg har showbiten også, sier Maria Haukaas Storeng.

Mens Maria Haukaas Storeng nå forbereder plateslipp, skal Måns Zelmerlöv jobbe ferdig sin nye plate. Og han skjuler ikke at han håper «Precious to Me» kan bli hans inngangsport til en karriere i Norge.

- Det er mye triveligere å være her. Folk er mye greiere. I Sverige føler jeg at jeg må bevise hele tiden. Dessuten har jeg et godt forhold til Norge. Ferien min i Lofoten er en av de beste feriene jeg har hatt, sier han.

Du kan se mer av Måns i «Jakten på Julia» på SVT, lørdager 20.00.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken