(SIDE2:) Når man skal kåre Norges mest sexy har vi alle her til lands fordommer. Derfor spurte vi et dusin utvalgte amerikanere. Se hvem de mener er mest sexy her.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Side2 kårer hvert eneste år Norges mest sexy kvinner og menn. Felles for listene er at de lages av en jury bestående av nordmenn som alle har et eller annet forhold til kjendisene fra før av.

Enten liker man Tone Damli Aaberge spesielt godt fordi hun har en sjarmerende dialekt, eller så misliker man kanskje en skuespiller fordi hun har spilt i en film man ikke likte.

Vi fant ut at vi ville gjøre noe med dette, og kontaktet derfor litt over et dusin med amerikanske borgere som med sin bakgrunn og sine jobber har grunnlag for å mene noe om saken. Disse utvalgte amerikanerne fra modellbransjen og filmbransjen fikk tilsendt bilder av våre kjendiser som de ga sine poeng.

Mennesker som aldri noen gang har hatt noe som helst forhold til noen av menneskene på listen. Vi spurte de enkelt og greit: Hvem mener du er Norge smest sexy kvinne? Utvalget de fikk var de 25 kvinnene du fant på vår liste fra 2008.

Her er deres ti på topp:

1. Maria Skappel
Datteren til Dorthe kom på en meget soleklar førsteplass. Hun var blant favorittene til alle som svarte og de aller fleste hadde hun på sin førsteplass. Som Freia sier (som også er amerikansk): Ingen over, ingen ved siden av. Skal man tro vår amerikanske jury så er Maria en skjønnhet med internasjonal dimensjon. Vi ga Maria en 3. plass i fjor vår.

2. Jenny Skavlan
Skuespiller og pizzadronning Jenny Skavlan tok andreplassen, et lite pizzastykke bak Maria - men likevel godt foran de neste på listen. Amerikanerne kommenterte spesielt hennes meget sjarmerende smil og det som virket som et positivt, smittende vesen. Jenny fikk en 4. plass i fjor vår.

- Jeg er her for festens skyld
Jenny digger «Menn som hater kvinner»

3. Tone Damli Aaberge
At Tone har mer ved seg enn kjendisstatus gjennom danseprogram, Grand Prix og Idol beviste amerikanerne som stemte hun fram til en tredjeplass på vår kåring. Bak Maria og Jenny, men foran svært mange andre. Sogndal-jenta kan smelte mer enn norske hjerter. Tone vant vår kåring i fjor vår.

- Tone kan bli stjerne i USA

4. Celina Midelfart
Celina er kjent i Norge for å være rik, flink og pen. Vår amerikanske jury har ingen anelse om hvor mye Celina er god for, men de ble imponert over hennes klassiske utseende. Celina fikk en 10. plass av oss i fjor vår.

Leken flørt med Celina

5. Triana Iglesias
Den første juryen var splittet i synet på var Triana. Rundt halvparten mente hun hadde noe meget spesielt over seg, mens den andre halvparten kanskje synes hun var litt «tacky.» Triana er for øvrig den som vår amerikanske jury kanskje har sett mest av. Triana fikk en 11. plass av oss i fjor vår.

Triana får ikke kle av seg

6. Christina Vukicevic
Juryen lurte veldig på hva Christina drev med, og de aller fleste trodde hun var modell. Som vi nordmenn vet så er hun slettes ikke det, i hvert fall ikke i utgangspunktet. Juryen valgte likevel å gi henne en 6. plass, samme hva hun drev med. Christina fikk en 5. plass av oss i fjor vår.

- Denne gangen skal jeg vinne!

7. Marion Ravn
Det er muligens slik at Marion er kjent for noen amerikanere, men ingen i vår jury visste hvem det var på bildene vi sendte. Det de derimot visste var at hun fortjente en syvende plass på vår kåring. Marion fikk en 6. plass av oss i fjor vår.

8. Kathrine Sørland
At modellkriteriene til Kathrine er av internasjonal klasse ble bevist når amerikanerne sa sin mening. En god 8. plass i kåringen var langt foran mange andre. Den norske juryen hadde Kathrine helt nede på 20. plass i fjor vår.

De har Norges styggeste kjøkken

9. Charlotte Thorstvedt
Frøken MTV er ifølge MTV kjent i hele verden slik at hun fikk mindre publikum når hun byttet til TV 2. Ingen i vår jury hadde sett henne før, men ga henne likevel en niende plass i sin kåring. Hun fikk en 2. plass i vår kåring i fjor vår.

Dette skal Charlotte jobbe med

10. Ann-Mari Olsen
Det er kanskje overraskende for mange, men FHM og Vi Menn-piken Ann-Mari Olsen slo ut kjendiser som Kathrine Moholt, Pia Tjelta, Mira Craig og Marit Larsen med svært god margin. Til og med vårt forsøk på en nykommer: Isabella Martinsen kom langt bakk Ann-Mari Olsen. Side2 hadde hun for øvrig på en 15. plass i fjorårets kåring.

Så til våre amerikanske venner som muligens leser denne saken:

Thank you for appreciating our beautiful Norwegian women. Come over here to see many more of them, around two million of them to be precise.