Gå til sidens hovedinnhold

Hva er det du ser her?

Toppbloggeren med beskjed til leserne.

(SIDE2:) «Her en kveld gjorde jeg litt research og sammenlignet 1 år gamle bilder med dagens bilder av en toppblogger – hun var nærmest u-gjen-kjennelig! Man kan gjerne fjerne en kvise før publisering, kviser er ikke foralltid uansett, men KJEVEBEIN smalner ikke sånn helt ut av det blå», skriver toppbloggeren Supermarie på sin blogg søndag.

I det siste har retusjering av modeller og stjerner igjen fått stor oppmerksomhet da noen av resultatene er mildt sagt oppsiktsvekkende.

Litt smalere rundt midjen
Bloggeren, som har utdannelse innen militæret og er mer kjent for å være en litt annerledes blogger, la ut bilder av seg selv i bikini fra sin nylig avsluttede verdenstur for å vise hvor enkelt det er å gjøre seg selv litt smalere og litt lengre i beina enn man virkelig er på egen blogg.

Hun la ut bildene for å gjøre mange tusen blogglesere oppmerksom på at de som oftest ser på retusjerte bilder av sine bloggfavoritter. Marie Brudevold, som står bak Supermarie, sier at hun synes trenden er skummel, spesielt siden så mange lesere ser opp til bloggere.

«Jeg skal ikke legge meg borti hvordan hver av oss velger å fremstille oss selv offentlig, eller hvorfor, jeg vil bare forsikre meg om at dere som leser og ser opp til disse menneskene VET at verktøy som photoshop finnes, og at de jentene dere kanskje drømmer om å se ut som, ikke nødvendigvis er ekte».skriver hun.

LES OGSÅ:

- Vi ser ikke ut lenger, vi ser kun oss selv

- Blir helt feil
- Airbrush av hud, redigering av kroppsdeler og forandre utgangspunktet til det ugjennkjennelige blir bare helt feil for meg. Jeg kan forstå at det er gøy å se seg selv i en «feilfri/perfekt» versjon, men budskapet det sender ut, synes jeg er skummelt, sier Marie Brudevold til Side2.

Hun sier også at hun har funnet bilder av bloggere på andres nettsider som ikke har retusjert dem.

- De bloggerne jeg har lagt merke til at gjør det her er jo så himla nydelige fra før av! Og en eller annen gang møter de vel på leserne utenfor bloggen, da blir det pinlig enkelt å se hva slags arbeid som har blitt lagt ned i bildene før det havnet på nett, sier hun.

Selv var hun også opptatt av å fremstå så perfekt som mulig da hun startet bloggen i 2008.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Trodde jeg måtte være perfekt
- Jeg retusjerte en del i startfasen, i 2008, da blogg var relativt nytt for min del og jeg trodde man måtte være «perfekt» for å lykkes. Da var det nese, mage, pupper jeg lekte meg med i photoshop. Nå gjør jeg det ikke, jeg er opptatt av å være ærlig og gi leserne mine et ekte bilde av jenta bak bloggen, sier hun.

Marie Brudevold mener at folk flest vet at modeller og stjerner blir retusjert, men tror de færreste tenker på at vanlige bloggere strammer inn og legger til på bloggen sin. Hun tror ikke akkurat på noen retusjeringsmerking av bilder på blogger.

- Om vi skal merke ethvert bilde vet jeg ikke, men jeg syns iallfall det er viktig å få et fokus på det, slik at de titusenvis av leserne blir klar over det, og ikke sitter og tror at man faktisk kan se sånn ut helt naturlig. De bloggerne som vet med seg selv at de finpusser seg opp i himmelen før publisering, burde kanskje lage en liten headsup på det sånn at vi som sitter i andre enden og måper over perfeksjonen forstår at det er ikke er 100 prosent sant, sier hun.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken