(MØGELTØNDER/SIDE2): De 1500 innbyggerne i den danske landsbyen Møgeltønder har jobbet i over en måned for å få brusteinsbyen til å skinne som seg hør og bær for et kongelig bryllup. Mens de om lag 300 kongelige gjestene koste seg med slottsball på Gråsten slott fredag kveld, feiret innbyggerne i Tønder kommune dagen før dagen med is, brus og selvsagt iskaldt, dansk øl. En livesending fra den danske TV 2 fant sted i parken overfor slottet, mens gatene og kroen og den lille kafeen var fulle av skuelystne folk fra hele Danmark.

Side2 tok selvsagt en prat med de glade innbyggerne.

- Alle hager er trimmet og gresset er klippet, vi har vasket vinduer og malt vindusskoddene på husene, sier en av innbyggerne i byen dagen før den kongelige bryllup.

Eventyrlig
Og landsbyen ser virkelig ut som en eventyrlandsby. Alle husene er bygd i rustrød murstein, takene er lave og vindusskoddene er glitrende hvite. Alt er som tatt ut av et eventyr og nok til å gjøre en hvilken som helst brud tårevåt.

Les også:Her gifter de seg!

Franske Marie Cavallier (32) får endelig sin prins Joachim (38) denne lørdagen. De to har holdt sammen de siste tre årene og ble forlovet i oktober i fjor.

Innbyggerne i landsbyen er svært glade for at de kongelige flytter inn i Schackenborg Slott.

- Vi er jo vant til å ha de kongelige her, men det veldig hyggelig at Joachim og Marie skal bo her, sier Susanne Kirsten som har bodd i Møgeltønder de siste tolv årene. Hun har tre barn der den eldste datteren Ditte har gått i barnehagen med prins Joachims eldste sønn Nikolai (9).

- Han har vært i bursdagen min, forteller ni år gamle Ditte til Side2. Tross sin unge alder er hun velbevandret i de kongelige kretser og har vært på kongelig fest med hele familien ved en anledning.

- Det betyr mye for vår lille by, det er absolutt noe svært positivt som skjer. Vi håper selvsagt at de får barn også, sier mamma Susanne Kirsten.

Familien bor rett ved siden av kirken der vielsen finner sted og de skal feire bryllupet med grilling, fest og moro hele dagen.

Prinsesser
Utenfor Møgeltønder kirke møter Side2 to jenter, en stor hund og en stolt bestefar som skal feire bryllupet til gangs.

De to jentene Katrine og Johanna skal kle seg ut som prinsesser på den store dagen som en del av feiringen.

- Vi synes det er veldig moro med kongelig bryllup, sier jentene til sjenerte.

Bestefaren Olav Madsen er oppkalt etter selveste norske kong Olav. Han forteller at det var vanlig i etterkrigstiden for å hedre kongefamilien og at det derfor er mange dansker som i dag har det han mener er norske navn.

Hele familien bor i Tønder kommune og har fikset og ordnet husene sine til den store dagen.

- Det er hyggelig at så mange kommer til å besøke byen vår, sier Olav Madsen til Side2.

Stolte
- Vi må jo se Marie, sier Stig Kaas Hansen til Side2 under TV-sendingen i parken. Han sammen med sin kone har reist over 300 kilometer for å besøke Møgeltønderkompis Jens Peter Jensen og hans kone.

- Det er vel mest for konene våre dette her, men det er klart det er en stor og hyggelig begivenhet, sier Stig.

De er stolte av den danske kongefamilien som de mener er en viktig del av den danske historien og noe som er viktig å holde ved hevd.

- De har taklet skilsmissen og alt så bra, alle er venner og dette er bare en stor lykkelig begivenhet for dem alle sammen, sier han.

Kongelig bryllup blir det 24. mai fra klokken 16.30 i Danmark.

78

Side2 følger det kongelige bryllupet – så følg med for bilder og artikler denne helgen!

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!