HTML EMBED

(SIDE2): I en musikkvideo fra den britiske gruppa S.C.U.M. er det en norsk jente på tolv år som har hovedrollen. Det er det imidlertid vanskelig å skjønne når man ser introen til den nærmere fire minutter lange snutten - for det publikum serveres er nemlig av svært sexy karakter.

- Det er viktig å få fram intensjonen med denne videoen, slik at det ikke misforstås, Marie Kristiansen, regissøren av filmen til Side2.

- Kunne gjøre hva jeg ville
Den norske fotografen er kvinnen bak ideen om å plassere en svært ung jente i et voksent landskap.

- Jeg fikk en jobb hvor jeg kunne gjøre akkurat hva jeg ville. Da bestemte jeg meg for å gjøre noe på et tema jeg var veldig opptatt av - og det er hvordan stadig yngre jenter etterligner forbildene sine som i større grad blir mer sexy.

Hun fortsetter:

- Så det videoen egentlig handler om er en ung jente som er hjemme og kler seg ut som sine idoler.

- Veldig tøft
Det er den engelske gruppa S.C.U.M.s remix av Reptil Youths-låten «Black Swan Born White» musikkvideoen er laget for.

Den norske stylisten Storm Pedersen har stylet den lille jenta på en måte som gir klare assosiasjoner til voksenverdenen - og en sensuell en sådan. Kjenner man ikke til bakgrunnstanke for handlingen kan innholdet lett misforstås, noe også Kristiansen er klar over.

- Selvfølgelig er det en risk å ta, men jeg håper at folk skjønner underteksten. Bandet er kjempefornøyd med filmen og veldig enig med meg om budskapet, sier Kristiansen.

- Det er veldig tøft av dem å gi den ut.

I en av sekvensene i filmen sitter den lille jenta i et badekar iført bikini og med en turban på hodet. Med store øyne stirrer hun inn i kamera mens bilder av Britney Spears og bikinimodeller på catwalken prosjekteres på veggen bak henne.

- Dette er bilder unge jenter som henne ser på internett hele tiden, sier regissøren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- I et voksent landskap
Stylist Pedersen har søndag også blogget om fotoshooten som han beskriver som morsom og inspirerende.

«Det var moro å lage ting litt annerledes, og jeg og fotografen fikk så god kontakt omkring hele ideen av at denne lille jenta nesten endte opp i et voksent landskap. På denne måten kunne vi leke oss litt med moten og på den måten var det veldig spennene. Jeg elsker å jobbe på en begrepsmessig måte, så dette var virkelig et morsomt og inspirerende prosjekt å jobbe med», skriver stylisten i et blogginnlegg søndag.

Her ligger det også flere bilder av den 12 år gamle jenta, mange med svært seksuelle undertoner.

På ett av bildene er den lille jenta iført blonde knestrømper, en liten underdel, et korstett og en diger hatt. Rundt halsen har hun pælekjeder og munnen er farget knall rød.

Man får umiddelbart assosiasjoner til noe seksuelt. Dette spesielle bildet er derimot ikke tatt med i videoen.