(SIDE2): Akkurat da vi var ferdige med alt maset om den blå og svarte (eller var den hvit og gull?) kjolen, kommer det et nytt nettfenomen som får alle til å diskutere så busta fyker.

For, er det egentlig Marilyn Monroe eller Albert Einstein vi ser i dette bildet? Folk klarer rett og slett ikke å bli enige.

Les også: Hvilken farge har denne kjolen?

Optisk illusjon

Men, akkurat som med kjolen, finnes det en logisk og ganske enkel forklaring. I dette tilfellet er det imidlertid ikke noen som har rett, og noen andre som har feil. Det har seg nemlig sånn at bildet inneholder både Monroe og Einstein.

Hvem du får øye på avhenger av kvaliteten på synet ditt, skal vi tro Asap Science.

Marilyn Monroe er nemlig lastet opp i en uklar versjon, mens bildet av Albert Einstein har sterke og klare linjer. Om du oppfatter de uklare linjene best, vil du se Marilyn Monroe, mens om du er flink til å oppfatte klare og sterke detaljer, vil du se Albert Einstein.

Med andre ord - om du ser Marilyn Monroe, kan det bety at du bør ta deg en synssjekk. Hvem du ser vil riktignok avhenge av avstanden til bildet foran deg. Jo lenger fra bildet er, jo større er sjansen for at du ser Marilyn i stedet for Einstein.

Mer detaljer om prosessen kan du se i videoen til Asap Science øverst i saken!