(SIDE2): Sagnomsuste Marilyn Monroe døde 4. august 1962, 36 år gammel.

Skuespillerinnen som hadde satt platinablondt hår og BHer på kartet, spilte i en rekke filmer, men til tross for suksessen ble det regnet som selvmord og depresjon da hun ble funnet død i sin seng i Los Angeles.

Journalist og Monroe-fan Jay Margolis og mangeårig New York Times-bestselger Richard Buskin har skrevet boken "The Murder og Marilyn Monroe. Case Closed".

De hevder det var Bobby Kennedy, hans svigerbror Peter Lawford og Monroes psykiater Ralph Greenson som tok livet av den blonde skespilleren. Det skriver dailymail.co.uk.

Visste for mye

Marilyn var gift flere ganger, men skal også hatt forhold til flere menn - blant annet president John F. Kennedy, samt hans bror Bobby Kennedy. Hun skal ha vært opphengt i Kennedy-klanen, og skrev også ned alle hemmelighetene deres hun kjente til, i en liten rød bok.

Og det skal ha vært denne som var årsaken til at Monroe måtte ryddes av veien - hun visste for mye.

- Bobby var klar på at han ville få henne til å holde kjeft, uansett konsekvenser, avslørte Lawford flere år etter Monroes død, skriver forfatterne av boken.

Ambulansesjåfør James C. Hall skal ha vært vitne til hvordan Greenson injiserte filmdivaen direkte i hjertet med en dose pentobarbital, så hardhendt at et av ribbena hennes brakk. Og det skal ha vært Bobby som overtalte legen til å gjøre dette.

Trekantdrama

Bobby Kennedy og Marilyn Monroe skal ha innledet et forhold sommeren 1962. Det var storebror og president John son hadde sendt Bobby avsted for å holde en kjærlighetssyk og masete Marilyn unna ham selv.

Marilyn hadde nemlig også hatt et forhold til presidenten, og ringte han gjentatte ganger i Det hvite hus. Det ville John ha en slutt på, ettersom han hadde avvist at han ville skille seg fra sin kone Jackie, for å kunne gifte seg med Monroe.

Det var ikke Bobbys plan å innlede et seksuelt forhold med Marilyn, mens hun skal ha vært like opphengt i begge brødrene.

- Det var ikke Bobbys mening å ende med henne, men den kvelden ble de elskere, og tilbrakte natten sammen i vårt gjesterom, har Lawford fortalt.

- Nesten med en gang ble det alvor, og de så hverandre svært ofte.

Ville avsløre

Marilyn forelsket seg i Bobby, som på sin side hadde sagt han skulle gå fra kona Ethel og gifte seg med Monroe.

Men etter en stund ville Bobby ut av forholdet, og Marilyn truet da med å holde en pressekonferanse for å fortelle det hun visste om Bobby og Jack og deres hemmeligheter.

Bobby kontaktet da Greenson, som han via FBIs overvåking visste også hadde en affære med Marilyn. Kennedy sa at Marilyn hadde planer om å avsløre forholdet legen hadde til sin pasient - noe som ville gitt psykiateren fengselsstraff.

Dermed fikk Kennedy Greenson med på planen som skulle sørge for at skuespillerinnen holdt munn

- Ikke noe oppkast

Om ettermiddagen den 4. august dro Bobby og Lawford til Marilyns bolig i Brentwood, Los Angeles. De to tidlligere elskerne begynte raskt å krangle igjen, og Bobby dro og hentet Greenson. Han kom også tilbake med to av sine llivvakter, som skal ha gitt Monroe en dose beroligende for å holde henne nede.

Da denne begynte å gå over, skal de ha satt en langt større dose. I mellomtiden lette de to svogerne etter den røde boken Monroe skal ha notert i. En nabo skal ha sett Kennedy og co forlate boligen rundt halv elleve om kvelden.

Et par timer senere ble ambulanse tilkalt, etter at Monroes hushjelp hadde blitt alarmert av hunden hennes Mafs bjeffing. James Edwin Hall og Murray Liebowitz var de som kom med ambulansen.

- Hun var naken. Ike noe dyne eller pledd. Det var ikke noe glass med vann, ingen alkohol. Vi registrete at pusten og pulsen hennes var svært svak, og hun var bevisstløs, sier Hall i boken.

- Da jeg bøyde meg over henne, så slo det meg at det ikke var noe oppkast. Det er uvanlig ved overdoser, noe Monroes hushjelp fortalte oss hun antok det var, da vi kom.

Brutalt

Ambulansearbeiderne startet livreddende arbeid,og fikk Marilyn til å puste igjen. Da kom Greenson inn i rommet, og tok over i kraft av å være lege.

- Han trakk opp en blank væske med en kanyle, og fylte sprøyta. Han følte seg nedover ribbena hennes, og kjørte sprøyta inn i brystet hennes. Men det gikk ikke helt som det skulle, nåla traff et ribben. I stedt for å prøve igjen, la han vekt bak og presset spissen gjennom. Man kunne høre et høyt knekk da ribbenet brakk- jeg hadde sett mange medisinske prosedyrer tidligere, og den karen der var rett og slett brutal.

Boken fortsetter med å vise til at Monroe ble funnet i sin egen seng, med ansiktet ned. Angivelig ble hun flyttet fra gjesterommet og lagt slik, for at spor etter injeksjoner ikke skulle være synlige.

Selvmord

Lege Thomas Noguchi foretok obduksjonen av Monroe. Han sa han hadde gått over kroppen hennes med forstørrelsesglass, uten å se spor etter nålestikk. En Life-fotograf som brukte bestikkelser for å komme inn og se Monroes kropp, hevder derimot at det var tydelige tegn på kroppen etter stikk.

Politet satte heller ikke i gang en full etterforskning av dødsfallet, og en av journalistene som jobbet mest med saken, hevder å ha blitt truet av politimestren til å ligge unna.

Lawfords mor bekreftet mange år senere at Bobby Kennedy hadde vært i byen den dagen Monroe døde - noe han selv hadde avvist var tilfelle. Det er også vitner som forteller at J Edgar Hoover visste at Bobby hadde væt i Monroes hus - FBI fortalte han det. FBI hadde plassert flere mikrofoner i hjemmet til filmstjernen.

Saken ble etter hvert avsluttet og konkludert med at det var et selvmord.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!