Marilyn Monroe (1926-1962)

Uten «norske» Norma Jeane Mortenson, alias Marilyn Monroe (hennes antatte far het Martin Edward Mortensen), på coveret er det ikke sikkert Playboy ville vært hva det er i dag.

Den høyst intelligente og universitetsutdannede skuespilleren og modellen prydet herremagasinets første utgave i 1953, men allerede før det var hun avbildet på forsiden av LIFE som «The Talk of Hollywood».

Resten av livet tilbragte hun med nasjonens rike og velstående før hun døde under mystiske omstendigheter av en overdose sovepiller, og forble det mest ikoniske sexsymbolet gjennom tidene.

Marlene Dietrich (1901–1992)

Den tyskfødte skuespillerinnen og sangerinnen Marlene Dietrich ble verdensberømt som Lola-Lola i Josef von Sternbergs film «Den blå engel» i 1930. Deretter flyttet hun til USA og ble amerikaner. Da skuespillerkarrieren dalte, ble hun kabaretsangerinne.

Under en opptreden i Tyskland i 1960 var mottagelsen så dårlig på grunn av at hun «sviktet landet» og støttet USA under 2. verdenskrig, at hun sverget hun aldri ville se sitt fødeland igjen.

Dietrich døde i Paris, 90 år gammel.

Brigitte Bardot (1934-)

Den lovende franske ballettdanseren spilte i 16 filmer før hun ble verdenskjent med filmen «And God Created Woman» fra 1956. Filmen gjorde henne til «sex kitten», og hun skapte debatt blant de franske intellektuelle etter at hun ble diskutert i Simone de Beauvoirs essay «The Lolita Syndrome» i 1959. Frem til 1973, da hun trakk seg ut av showbusiness, spilte hun i 47 filmer. I dag er Bardot dyrevernaktivist, og hun har blitt bøtelagt fem ganger for rasisme på grunn av hennes svært så skeptiske holdning til innvandring og islam.

Raquel Welch (1940-)

Den amerikanske skuespillerinnen Raquel Welch ble født i Chicago i 1940, og debuterte i sin første større rolle på lerretet med «A Swingin’ Summer» i 1965. Gjennom filmen «Fantastic Voyage» året etter ble hun kjendis, og som en lettkledd huleboer i «One Million Years B.C.» ble hun et av de mest ikoniske sexsymbolene på 60-tallet. Welch er fortsatt aktiv som skuespiller, og 70-åringen brukes hyppig i reklame for sminke og hudpleieprodukter.

Catherine Deneuve (1943-)

Den franske skuespillerinnen Catherine Deneuve ble kjent for å portrettere mystiske kvinneskikkelser i filmer som «Repulsion» (1965) og «Belle de Jour» (1967), og har i voksen alder vært modell for kosmetikkprodusenter somYves Saint Laurent og L’Oréal Paris. I tillegg er hun en dedikert donator til ymse veldedighetsorganisasjoner, og kunne feire sin 100. film («Un conte de Noël») i 2008.

Sophia Loren (1934-)

Hovedrolledebuten til den italienskfødte skuespillerinnen Sophia Loren kom i filmen «Aida» fra 1953, og hennes seneste rolle var i filmen «Nine» fra 2009. Alt i alt har hun vunnet 50 internasjonale priser, deriblant to Oscar-statuetter og fem Golden Globes. Den levende legenden har bodd i Sveits siden 2006 og er en fullblods supporter av fotballaget S.S.C. Napoli.

Ava Gardner (1922-1990)

The American Film Institute har listet opp den amerikanske skuespillerinnen Ava Gardner som en av tidenes 25 mest innflytelsesrike skuespillere, og hun ble viden kjent for å være den vakreste kvinnen i sin tid. Hun hadde mange høyprofilerte roller på 50-, 60- og 70-tallet og ble nominert til Oscar for rollen i «Mogambo» (1953). I tillegg var hun gift med både Frank Sinatra og Mickey Rooney, og hadde «vennskapelige forhold» med Hemingway og Howard Hughes. Gardner døde av lungebetennelse i 1990, 67 år gammel.

Ursula Andress (1936-)

Sveitsiske Ursula Andress er den mest legendariske James Bond-piken (vi husker henne alle som Honey Ryder som kommer opp av vannet i «Dr. No»), og bortsett fra en rekke roller i en rekke uinteressante filmer, er vel James Bond-pike i bunn og grunn alt hun har vært. Men det holder i massevis for oss.

Jayne Mansfield (1933-1967)

Med sitt platinablonde hår og dristige klesvalg ble modellen, skuespillerinnen og sangerinnen et av de store sexsymbolene på 60-tallet. Hun var også den første etablerte amerikanske skuespilleren som viste seg naken på film(«Promises! Promises!» fra 1963). Likheten mellom Mansfield og Marilyn Monroe er slående, og begge hadde faktisk et forhold til John F. Kennedy. Mansfield omkom i en bilulykke i 1967.

Rita Hayworth (1918-1987)

Den amerikanske skuespilleren Rita Hayworth debuterte i filmen «Dantes Inferno» fra 1935, og ble et av etterkrigstidens store sexsymboler med filmen «Gilda» fra 1946. Hayworth slet hele livet med alkoholproblemer, og allerede i midten av 40-årene viste hun tidlige tegn på Alzheimer. Likevel rakk hun å spille inn 61 filmer i løpet av sine 37 aktive år.