Før hun skiftet navn, het Marilyn Monroe Norma Jean Baker. Og som ung og fattig skuespiller skal den kommende superstjernen i 1946 eller 1947 ha spilt inn en sexfilm.

Det påstår i alle fall auksjonarius Mikel Barsa. Han forsøkte å selge filmen på en auksjon i Buenos Aires i Argentina søndag. Kvinnen i den seks minutter lange 8mm-filmen er slående lik den unge Monroe, men bildene er tilsynelatende ikke overbevisende nok.

Eieren håpet at filmen ville gå for over to millioner pesos, rundt 2,7 millioner kroner, men ingen ville kjøpe filmen, skriver den britiske avisen Guardian.

Advokatene som skal ivareta Monroes ettermæle hevdet i forkant av auksjonen at filmen er falsk, og truer med å saksøke Barsa dersom han selger filmen.

- Jeg synes ikke engang kvinnen i filmen ligner på Marilyn Monroe, sier talspersonen Nancy Carlson til pressebyrået Associated Press.

Alan Brown ved American Film Institute har vurdert ektheten i filmen, men kunne ikke si sikkert om den var falsk eller ei.

- Hvis filmen ikke er ekte, er kvinnen definitivt en som ligner veldig, uttalte han.

Det er kjent at Monroe poserte på avkledte bilder på 40-tallet, hun var også kvinnen som poserte på forsiden av det første Playboy Magazine.