Gå til sidens hovedinnhold

Anmeldelse: «Mario Sports Mix»

«Mario Sports Mix» til Wii må spilles sammen med flere.

På tross av at han absolutt ikke ser sånn ut, er Mario blant spillverdenens mest sporty figurer. I tillegg til å ha en spenst som en superhelt, er han en killer i blant annet bilkjøring, golf, basket og fotball.

Fire sporter

Sportsspillsamlingen «Mario Sports Mix» lar deg bryne deg på fire ulike idretter – kanonball, volleyball, basketball og ishockey. Som seg hør og bør er en rekke andre Nintendo-figurer også med, og sportene har lite med de virkelige variantene å gjøre. I tillegg til at de fleste regler og lignende er fjernet, har utviklerne funnet plass til diverse godt kjente bonusgjenstander.

Blant annet kan du skyte skilpaddeskall for å felle motstanderne eller angripe dem med gående bomber, mens mynter gir ekstrapoeng neste gang vedkommende scorer. Spesielt nybegynnere kommer til å sette pris på sistnevnte bonus, myntene gjør så man kommer lenger med færre poeng.

Bestemann vinner

Heldigvis bikker det aldri over, de aller fleste gangene er det ferdigheter og ikke flaks som bestemmer vinneren. «Sports Mix» tillater enkelte mer avanserte taktikker og teknikker.

4071

Hva gjelder de fire ulike idrettene er de fleste tålelig godt implementert og underholdende, i hvert fall i starten. Basket-, volley- og kanonballen byr på en del variasjon og fungerer bra, mens ishockey dessverre er ensformig og kjedelig.

Intuitiv kontroll

Kontrollen er lett å lære og fungerer som ei kule, det tar ikke lang stunden før den sitter. I tillegg til å være intuitivt lagt opp, plukker spillet opp samtlige bevegelser du utfører. Vi la i hvert fall ikke merke til noen glipper.

Resten av det tekniske er derimot ikke like bra. Grafikken er middelmådig og føles litt uinspirert, mens lyden ofte blir slitsom. Den kunstige intelligensen er heller ikke noe å rope hurra for, noe som legger en stor demper på opplevelsen. Medspillerne dine gir ofte inntrykk av å være komplette idioter, hvis du skal ha det gøy med «Mario Sports Mix» må du spille sammen med andre mennesker.

Ensformig

Likevel, det mest kritiske er at spillet for fort blir ensformig. Fire sporter er lite og det tar ikke lang tid før alt sitter, du har sett det som er verdt å se og gjort det som kan gjøres. Hvis du finner det billig og er ute etter et greit flerspillerspill, er «Mario Sports Mix» verdt en titt. Hvis ikke kan du trygt hoppe over.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken