(SIDE2:) Johnny Depp har sans for franske damer. I ti år har han vært sammen med Vanessa Paradise. Nå får han en ny medspiller i «Public Enemies», nemlig Marion Cotillard.

Mer fra Side2. no: Sjekk forsiden nå

De som fikk med seg filmen om Edith Piafs liv «La Vie En Rose», vil huske Marion Cotillards innsats som sangfuglen, en innsats som også skaffet henne en Oscar.

Men Cotillard vekket internasjonale regissørers interesse lenge før det. Det skyldtes delvis Luc Besson som hyret henne inn i den første «Taxi»-filmen.

De kvalitetene hun viste der, fikk Tim Burton til å sette henne opp mot Ewan McGregor i «Big Fish». Ridley Scott mente hun var perfekt som Russell Crowes nyfunne kjærlighet i «A Good Year», men det var altså den Oscar-vinnende tolkningen av Edith Piaf som har gjort henne til mer tilgjengelig og kjent navn.

Måtte ha kjemi med Depp
– Hun er en flott person som ikke faller inn i klisjeen som filmstjerne. Hun er mer dedikert til jobben enn stjernerollen, sier regissør Michael Mann som valgte henne til Johnny Depps motspiller i «Public Enemies» fordi han trengte en kvinne som kunne ha en spesiell kjemi med Depp.

Filmen handler om den legendariske gangsteren John Dillinger som styrte under forbudstiden i USA, mens hun er hans kjæreste, Billie Frechette. De to hadde et årelangt forhold, og han fikk henne ut av fattigdommen og rollen som eksotisk danser på mer lugubre barer. Frechette var halvt indianer og halvt fransk fra Wisconsin, en blanding som ga henne få sjanser til å klatre på rangstigen i det amerikanske samfunnet på den tiden.

De var kjærester til hans død.

SE BILDENE:

2122

Franske Angelina
I Frankrike er Cotillard kjempestor. Hun er samboer med den franske skuespilleren og regissøren Guillame Canet. Paret er blitt døpt det franske svaret på Brad og Angelina. Bortsett fra kallenavnet er det lite som tyder på at de lever et lignende stil. De er kjent for å holde en lav profil.

På den røde løperen er imidlertid Cotillard kjent for å vekke oppsikt med sin elegante stil.

Cottilard har også kapret en rolle i Rob Marshalls store musikal «Nine», der hun spiller kona til Daniel Day-Lewis, en mann som har store problemer med å håndtere alle kvinnene i sitt liv.

SE MER HER:Hetere enn dette blir det ikke

SE TRAILEREN TIL PUBLIC ENEMIES

HTML EMBED
video_embed(12350,1);