Gå til sidens hovedinnhold

Hva med lille Jørgen Bjørgen?

Vi tillater oss å komme med noen uhøytidelige navneforslag til Marit Bjørgen og Fred Børre Lundberg.

(SIDE2): Gårsdagen store gladsak var utvilsomt at Marit Bjørgen og Fred Børre Lundberg venter sitt første barn!

Det var snakkisen overalt, og et sted ble det til og med referert til "hele nasjonens baby". Sånn er det når Norges mest folkekjære idrettsutøver blir gravid. Da føler vi oss alle litt delaktige.

Martit har selv sagt at hun ønsker å komme tilbake som toppidrettsutøver etter fødselen, og flere eksperter har allerede uttalt seg om mulighetene for et comeback i skisporet 2017.

Hvorvidt Marit kan bli verdens beste skiløper igjen etter fødselen har vi ikke på noen måte ekspertise til å uttalle oss om.

Men det vi er veldig flinke til - er å synse litt, og dermed kanskje lage den minst viktige saken i etterkant av nyheten om graviditeten.

Nemlig forslag til Marit og Fred Børre (vi tillater oss å være på fornavn her) om hva de kan kalle den nye verdensborgeren.

Jørgen, Bjørg eller Børre?

Jørgen Bjørgen dukket først opp på blokka, og er definitivt et navnealternativ vi ikke vil anbefale. Men litt morsomt er det da.

Samme er Bjørg Bjørgen eller Børre Bjørgen Jr. Men det er neppe navn som faller i smak hos de vordende foreldrene.

Og det kan jo selvsagt hende at babyen skal hete Lundberg? Eller Bjørgen Lundberg? Her er uansett våre forslag (hele redaksjonen har bidratt):

Therese. Oppkalt etter bestevenninne Therese Johaug. Det hadde jo vært en utrolig hyggelig gest! Og ved en slik gest har de også sikret seg Therese Johaug som barnevakt i uoverskuelig framtid.

Et annet godt alternativ er Heidi etter Heidi Weng, som er en av Marits største fans og beste støttspillere på landslaget.

Robbie Fowler Bjørgen Lundberg. Et naturlig valg. Passer bra til både gutt og jente. (Vi er litt usikre på fotballsympatiene til Bjørgen/Lundberg, men om de er Liverpool-supportere, så kan det jo hende dette navnet seiler opp som en favoritt).

Charlotte etter svenskenes stjerne Charlotte Kalla.

Justyna. Er jo litt herlig frekt å kalle opp barnet etter Marits erke-nemesis i sporet, polske Justyna Kowalczyk.

Vegard etter Vegard Ulvang.

Falun. Det sier seg jo egentlig selv. Falun Bjørgen Lundberg!

Gulla Bjørgen Lundberg. Oppkalt etter medaljeskapet. Et alternativ i samme gate er Goldie.

Vinni. Spiller jo fint på både Marit og Fred Børres meritter.

Andre alternativer kan være Joa, Gunde, Ole, Bjørn, Hilde, Bente, Berit eller Ove, alle tidligere skiløpere med trauste, flotte navn!

Om dere har andre gode forslag, er det bare å legge dem inn i kommentarfeltet.

Smilte du litt av denne saken? Lik oss gjerne på Facebook for flere.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken