Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg er glad Se og Hør ble felt

Kronprinsessen snakket om morens seier i PFU.

(SIDE2): Onsdag ble det klart at Marit Tjessem (72) felte Se og Hør for brudd på god presseskikk i Pressens Faglige Utvalg (PFU), etter at bladet omtalte at hun var politianmeldt for billedtyveri.

Det var særlig inngangen «Avslørt av disse bildene» Tjessem reagerte kraftig på, og noe PFU reagerte på siden det innebærer en påstand om skyld. Det hadde de ikke dekning for i artikkelen.

BAKGRUNN:Slottet: – Dette er et overtramp

Samme dag uttalte kronprinsesse Mette-Marit seg om fellelsen overfor NRK.

- Jeg er selvfølgelig veldig glad for at Se og Hør blir felt i denne saken. Jeg syns det er flott at PFU her gjør slik en kraftig markering av hvordan man har lov til å omtale folk i de norske medier, sa hun i innslaget.

- Upassende kommentar
Tidligere soussjef på Slottet og statsviter Carl-Erik Grimstad, sier til VG at han mener det er upassende av et medlem av kongefamilien å kommentere slike saker offentlig.

- Dette har med autoritet å gjøre. Her taler Mette-Marit på vegne av sin mor, og dette er et personlig anliggende, men i den posisjonen hun er kan hun vanskelig ta av seg kronprinsessehatten og opptre som privatperson, sier Grimstad til VG.

- Ikke problematisk
Jusprofessor og ekspert i habilitetsspørsmål ved Universitetet i Oslo, Eivind Smith, sier imidlertid til avisen at han ikke ser noe problematisk ved uttalelsene.

Smith mener at selv om Mette-Marit er en del av kongefamilien, så kan det ikke kreves av henne at hun ikke kan ha personlige meninger som hun ytrer.

- Det er også hennes egen mor det dreier seg om, sier Smith.

Kommentarer til denne saken