Gå til sidens hovedinnhold

Slottet: – Dette er et overtramp

Reagerer på at Marit Tjessems stesønner går til Se og Hør.

(SIDE2): – Vi oppfatter dette som et overtramp. Vi synes det er beklagelig at motparten bruker Se og Hør for å ramme kronprinsessens mor, Marit Tjessem. Denne gangen kan vi ikke la denne fremstillingen stå uimotsagt, sier kommunikasjonssjef ved Slottet, Marianne Hagen, til Side2.

Anmeldt Tjessem
Slottet kommer med uttalelsen etter fredagens Se og Hør-oppslag, der Tjessems stesønner Nils Otto Bjørhovde og Trond Berntsen sier de denne uken har anmeldt kronprinsessens mor for tyveri.

Årsaken skal være at flere bilder og trykk mangler fra dødsboet etter Tjessems ektemann Rolf Berntsen.

Les her: Mette Marits mor tyverianmeldt

Tjessems advokat, Bjørn Hübert Senum, avviser beskyldningen om tyveri som sprøyt.

– Jeg har snakket med bobestyrer i dag, og han bekrefter overfor meg at han anser de fire bildene det er snakk om, som betryggende oppbevart hos Marit, sier Senum til Side2.

Brev til partene
Senum sier dagens bekreftelse også samsvarer med et brev bobestyreren sendte til partenes advokater, Senum og Haakon Borgen, datert 2. juli:

– Her står det: «Jeg anser således at objektene er forsvarlig oppbevart og vil ikke foreta meg ytterligere i den anledning».

– Når bobestyrer ikke har noe å bemerke i saken, men tvert imot sier det er ok at Marit har bildene, og så går stesønnen og politianmelder saken – da sier jeg at dette er det reneste tøv. Det er bare bobestyrer som kan anmelde i dette tilfellet, sier han.

Siste nytt fra Side2? Sjekk forsiden akkurat nå!

Stridens kjerne er familiehytta i Søgne i Vest-Agder, der kronprinsfamilien har feriert flere ganger. Partene har vært uenige siden Berntsen gikk bort i fjor, etter lengre tids sykdom.

For få uker siden fikk striden en foreløpig fredelig løsning, da hytta ble lagt ut til salg på det åpne markedet.

Les her: Selger familiehytta

– Marits bilder
Ifølge Senum er bildene uansett ikke del av dødsboet, og sier tre av de aktuelle bildene er gaver til Marit Tjessem, mens hun hadde det fjerde med seg inn i ekteskapet.

– Vi anser disse bildene som Marits, og ikke som en del av boet, sier Senum, og legger til:

– Av innbo og løsøre på hytta tilhører 80 prosent Marit, slik ektepakten er formulert – nå dødsboet. Spørsmålet blir eventuelt om man da skal mene at dette gjelder 80 prosent av hver gjenstand.

Senum gjentar at når det kommer til de fire aktuelle bildene, så mener han at de er Tjessems særeie. Han sier også han ikke har hørt noe om den aktuelle anmeldelse fra annet hold.

2500 kroner
Ifølge Se og Hør skal et av trykkene som mangler, laget av kunstneren Knut Nupen, ha en omsetningsverdi på mellom 4000 og 6000 kroner.

– Det er også relevant i saken at bobestyrer har latt foreta en registrering i dødsboet. Det som er av innbo og løsøre på hytta er registrert, inkludert de fire bildene. Vi har å forholde oss til det som står i registreringsprotokollen, og der står det at den samlede verdien av malerier og trykk er satt til 2500 kroner. Og altså, 80 prosent av dette er hennes særeie, og av de resterende 20 prosentene arver hun en tredjedel.

Tjessem har siden ektemannens bortgang bodd mye av tiden hos kronprinsfamilien på Skaugum. Partene i arvestriden skal ifølge Senum møte bobestyrer i august.

(Side2 har ikke lykkes å komme i kontakt med advokat Haakon Borgen fredag kveld.)

Kommentarer til denne saken