Gå til sidens hovedinnhold

Se, for en flott gutt!

Marius Borg Høiby er blitt voksen. I dag fyller han 15 år.

(SIDE2): Det er lenge siden den blonde gutten sjarmerte hele Norge da han sto på slottsbalkongen under bryllupet til mamma Mette-Marit og kronprins Haakon. Nå er Marius ikke lenger liten, men har trådd inn i det som kan kalles de voksnes rekker.

Borte er guttepreget. Utseendemessig ligner 15-åringen både moren og faren Morten Borg – lyse med markerte trekk og høyreiste. Nå er håret er kjemmet tilbake og 15-åringen er blitt en voksen ungdom – på de nyeste bildene kan han nesten minne om en ung James Dean ...

Aktiv gutt
Den eldste sønnen i kronprinsparets familie er en aktiv gutt og er glad i musikk som moren sin – de to har gått på en rekke konserter de siste årene. Marius fikk møte Rihanna i fjor høst, han har også vært til stede under de siste Nobelpriskonsertene og var på Eurovision-finalen i Oslo i 2010.

Han liker utendørsaktiviteter som fotball, mens det nå i vinterhalvåret er ski som gjelder. Kronprins Haakon (38) tok med seg Marius i bakken i Telemark tidligere i år – skientusiasmen er stor hos dem begge. De to har alltid hatt et tett og nært bånd – Marius var bare tre år da han kom inn i kongefamilien og etter alderen å dømme husker han nok lite fra tiden før det.

– «Lille Marius» som vi alle kalte ham i sin tid, er virkelig blitt stor. En sporty og kjekk tenåring – med samme interesser som sine jevnaldrende kamerater på ungdomsskolen i Asker. Han er blant annet en ivrig turner, sier hoffreporter og kongeekspert Kjell Arne Totland til Side2.

Fint samarbeid
Mette-Marits eldste gutt er som de fleste unggutter i den alderen, den eneste forskjellen er at han er litt mer kjent enn de fleste. Men ifølge Totland takler han statusen bra.

– Det er ikke så veldig lenge siden jeg møtte ham og en kamerat i Bogstadveien. Mange dro nok kjensel på den lysluggede unggutten, men han lot seg tilsynelatende ikke merke det minste med det, sier Totland.

Kronprinsesse Mette-Marit (38) og Morten Borg (44) deler ansvaret for Marius. Borg er gift med datteren til den såkalte «teppekongen» Mahmoud Maktabi, Celine Maktabi. Marius deler på å bo på Skaugum og hos faren.

Kongeeksperten mener at de to har taklet sønnens rolle i kongefamilie og det offentlige på en god måte.

– Det kan ikke være bare lett å være en offentlig person i hans alder, men jeg synes han takler det på en veldig fin måte. Man merker at han har forstandige foreldre – og at de to familiene samarbeider godt, sier kongeeksperten.

– Og det er alltid en fryd å se hvordan han tar seg av sine yngre søsken, som naturlig nok forguder sin kjekke storebror. Det skal bli spennende å følge ham videre i årene fremover, sier Totland.

Feire privat
I fjor ble fødselsdagen feiret i utlandet da kronprinsfamilien var på reise i Asia, men i år blir det feiret hjemme.

- Dagen feires privat, opplyser assisterende kommunikasjonsansvarlig ved Slottet, Sven Gj. Gjeruldsen, til Side2.

I dag er Marius elev ved Solvang ungdomsskole i Asker, og om halvannet år skal han over i videregående skole. Men før det venter også konfirmasjon til våren sommerferie og siste året på ungdomsskolen.

4831

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken