Gå til sidens hovedinnhold

I dag er han tenåring!

Gratulerer med dagen, Marius.

(SIDE2): Han vant Norges hjerter for ti år siden. Den lille lysluggen fra Kristiansand kom inn på Slottet som treåring, og sjarmerte alle.

Få siste nytt fra Side2. no: Klikk her!

Det er kronprinsesse Mette-Marits sønn og kronprins Haakons stesønn, Marius Borg Høiby, det gjelder. Han ble den gang bare kjent som «lille Marius», men den tiden er det slutt på nå.

13. januar fyller Marius 13 år, og med det går han inn i tenåringenes og snart de voksnes rekker. Men hvordan dagen feires holdes hemmelig.

- Dagen feires privat, opplyser Slottets informasjonssjef, Marianne Hagen, til Side2.

- Tenk at han allerede er tenåring. Jeg synes ikke det er så veldig lenge siden vi alle snakket om lille Marius, sier Se og Hørs hoffreporter, Kjell Arne Totland, til Side2.

Han har fulgt familien i over tjue år, og har sett Marius vokse opp.

- Jeg synes han fremstår som en selvtrygg og moden gutt. Og svært veloppdragen. Som gutter flest i den alderen er han både aktiv og sporty ,sier han.

Se bilder av Marius nederst i saken

Aktiv
Marius er en særdeles aktiv gutt. På vinteren liker han godt ski – da gjerne både bortover og raskt nedover.

På kongehusets nye barnesider beskrives han som en aktiv gutt med varierte interesser innenfor sport og friluftsliv: «Han er særlig glad i å drive med skateboard og twin tip. Han er opptatt av film og musikk – og om sommeren liker han å bade».

Les mer om Slottets barnesider: Prinsesse på jobb med farfar

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Stolt storebror
I mange år var han den eneste lille karen på Slottet, men i 2004 kom lillesøster Ingrid Alexandra (5) og et par år etterpå minstemann, Sverre Magnus (4). Marius har et godt forhold til sine småsøsken og både leker og tar hånd om dem som storebrødre ofte gjør.

- Han fremstår dessuten som en god gutt. Flere ganger når jeg har opplevd kronprinsfamilien på nært hold, har jeg virkelig måttet beundre hvor omsorgsfull og kjærlig han er mot sine to småsøsken, sier Totland.

Dette kom tydelige til syne i sommer da familien på fem på gikk til anskaffelse av hunden Milly Kakao. Bilder tatt på vegne av hoffet viser en varm søskenkjærlighet mellom de tre.

Les mer her: Se, den gode søskenkjærligheten

Snart ungdomsskole
I august 2002 begynte Marius på Jansløkka skole i Asker der han går siste året, før han til høsten begynner på ungdomsskolen.

Det betyr to skolebarn i kronprinsparets familie - Ingrid Alexandra er klar for barneskole og Marius trer inn i de litt mer alvorligere skolerekkene. Tenåringstiden er en utfordrende tid for alle - også selvsagt for kongebarna.

- Det kan ikke bare være lett å være i offentlighetens lys i hans alder, men Marius ser ut til å takle det på en enestående måte. Det er tydelig at han har forstandige foreldre, mener hoffreporteren.

2737

Reklame

Disse gressklipperne er best i test

Kommentarer til denne saken