Etter at Mark Cavendish havnet i oppmerksomhetens lys etter avslutningen av tirsdagens fjerde etappe av Sveits Rundt var det på begynnelsen av den femte etappen briten var i søkelyset.

Lagkameratene til Heinrich Haussler protesterte på starten av dagens etappe.

Den femte etappen av Sveits Rundt var 14 kilometer gammel da Angelo Furlan (Lampre), Javier Aramendia (Euskaltel), Marcus Burghardt (BMC), Martijn Maaskant (Garmin) og Daniel Oss (Liquigas) stakk i fra hovedfeltet.

Angelo Furlan og Javier Aramendia ble begge kjørt av underveis på den regntunge etappen fra Wettingen til Frutigen. Når etappen gikk inn i den avsluttende fasen var det tydelig at det var Burghardt, Maaskant og Oss som skulle kjempe om etappeseieren.

De tre kjørte godt sammen til det var igjen to kilometer. Burghardt utmanøvrerte Oss og Maaskant og når italieneren tok sin siste føring var det tydelig at 26-år gamle Maaskant måtte hente Burghardt selv, Liquigas-rytteren så helt tom ut. Nederlenderen fra Garmin startet sin sluttspurt litt for sent og Burghardt kunne juble med armene hevet høyt over hodet.

Ikke mange spurtere satt med hovedfeltet. HTC-Columbia og Radioshack tok ansvar på slutten og dro feltet over mål 47 sekunder bak rytterne i brudd. Den aldrende spurteren Robbie McEwen (Katusha) tok spurten i hovedfeltet.

Lars Petter Nordhaug var med hovedfeltet inn, mens Thor Hushovd og Kurt Asle Arvesen trillet inn rundt ni minutter bak.

Sammenlagtstillingen er uforandret etter etappen.

Morgendagens etappe går fra Meiringen til La Punt og er av det steinharde slaget. Rytterne går rett inn i stigningen opp til Sustenpass, dette er en såkalt HC-stigning, eller en ukategorisert stigning om du vil. Rytterne når toppen, som ligger på 2224 moh., av denne steinharde klatringen etter kun 20 kilometer, dette betyr at de stiger omtrent 1600 høydemeter på de tjue første kilometrene.

Etter dette bærer det nedover til de når starten av stigningen til Oberalppass. Dette er en førstekategori-stigning som også ligger på over 2000 moh. Toppen av etappens siste stigning nås med ti kilometer igjen, deretter er det utforkjøring til målgang i La Punt. Stigningen er etappen hardeste. Denne er som den første en såkalt ukategorisert stigning og hele 2315 meter over havet.

Resultater, 5. Etappe
1 Marcus Burghardt (BMC Racing Team) 4.21.23
2 Martijn Maaskant (Gramin-Transitions) +2
3 Daniel Oss (Liquigas) +4
4 Robbie McEwen (Katusha) +47
5 Diego Ulisse (Lampre-Farnese Vini) st.
6 Marco Marcato (Vacansoleil) st.
7 Carlos Barredo (QuickStep) st.
8 Johannes Fröhlinger (Milram) st.
9 Jose Joaquin Rojas (Caisse d'Epargne) st.
10 Simon Gerrans (Team Sky) st.
(..)
42 Lars Petter Nordhaug (Team Sky) st.
86 Thor Hushovd (Cervélo) +9.16
91 Kurt Asle Arvesen (Team Sky) +9.16

Sammenlagt
1 Tony Martin (HTC-Columbia) 18.57.47
2 Fabian Cancellara (Saxo Bank) +1
3 Thomas Løvkvist (Team Sky) +9
4 Rigoberto Uran (Caisse d'Epargne) +10
5 Dries Devenyns (Quick Step) +11
6 Steve Morabito (BMC) st.
7 Fränk Schleck (Saxo Bank) +13
8 Jakob Fuglsang (Saxo Bank) +14
9 Jonathan Castroviejo (Euskaltel) +15
10 Bauke Mollema (Rabobank) +17
(..)
87 Lars Petter Nordhaug (Team Sky) +19.19
137 Thor Hushovd (Cervélo) 38.18
142 Kurt Asle Arvesen (Team Sky) +39.16

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!