Gå til sidens hovedinnhold

Olé, olé, Mark Knopfler!

Det var publikum som kalte fram smilet hos Mark Knopfler i Frognerbadet.

Det begynte kanskje litt nølende når Mark Knopfler med band entret Norwegian Wood, men så var det også varslet at mannen må sitte under hele konserten.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Ødelagt ryggen
Den godeste Knopfler er ikke så ulik mange andre av oss, han har «tatt» ryggen og er blitt tvunget til å spille sine siste konserter sittende.

Men det åpner fint med «Border Reiver» før «Why Aye Man» tar over. Årets Knopfler-besøk skyldes hans siste album «Get Lucky» som kom ut i fjor.

Det er et stappfullt Frognerbad som tar Knopfler imot, nærmere 8000 mennesker. Selv sier ikke gamlefar så mye. Faktisk ingenting før under et gitarbytte da noen i publikum begynner å synge olé, olé, olé. Tyskland har tatt 1-o over Australia må vite.

Og så begynner Mark Knopfler å spille med. Snart synger hele badet fotballregla godt akkompagnert av Knopfler, og så kommer det.

- Virkelig moro
- Det var virkelig moro. Jeg vil bare fort fortelle dere hvorfor jeg har med denne plaststolen her. Jeg har denne greia med ryggen. For seks uker siden sa legen min «Ingen gåing, ingen løping». Så jeg har med en sykkel i traileren min. Det går faktisk mye bedre nå. Og jeg forteller dere det bare fordi jeg har vendt meg til denne plastsaken, sier han.

Etter det løsner det litt på tungebåndet til Knopfler, kledt i sin karakteristiske lue og blå jakke.

Norgesfavoritt
Selv husker undertegnede tiden på midten av 80-tallet da Dire Straits slo til med sitt internasjonale suksessalbum, «Brothers in Arms». Gruppa, som selv den gang sto for en form for veteranrock for undertegnede, representerte en motvekt til Michael Jackson og Madonna. Plutselig var de gode gitarbaserte, jazzy melodiene med sosiale og politiske tekster in igjen. Og himmel, så herlig det var.

DEL DENNE SAKEN PÅ FACEBOOK:

På scenen på Wood søndag kveld, var mange av Straits-musikere med.

Norge har ikke glemt Mark Knopfler, spesielt ikke da han i 2002 ga ut «Sailing to Philadelphia», en americanahyllest som tilbrakte atskillige uker på toppen av VG-lista.

- Mark Knopfler i to timer og solskinn, utbasunerte Norwegian Wood til pressen før Mark Knopfler gikk på scenen som eneste artist klokken 20 søndag kveld.

Det var akkurat så det holdt, for rett før pøste det ned med trommende kraft. Men rett skal være rett, solen glimtet faktisk med sitt nærvær i korte perioder under Knopflers spill.

Gigantisk pub
De irske rytmene i Knopflers låter gjør at det er lett å gynge med fra starten av konserten. Faktisk er det til tider som å være på en gigantisk irsk pub, men det tar litt tid før det tar av. Men så kommer også godbitene på en snor og det koker når Knopfler setter i gang med «Sultans of Swing».

Deretter trøkker Knopfler og kompani til før de grupperer seg på scenen til en aldri så liten encore.

Og når «Brothers in Arms» lyder ut fra gitaren, så er det som et sukk av vellyd går over hele Frognerbadet før jubelen bryter løs. Nå kan vi alle gå mette av musikk hjem - til neste år.

Med et besøk på 4000 torsdag, 5000 fredag, 6500 lørdag og fullt hus for Knopfler er Jørgen Roll fornøyd og budsjettet går opp. Neste år er det 20 års jubileum og duoen Roll og Sten Fredriksen tenker ikke gi seg.

- Vi er i forhandlinger og har en stor en nesten i ringnota, men det er alt jeg vil, sier Jørgen Roll.

SE BILDENE FRA MARK KNOPFLERS KONSERT:

3383

LES MER FRA NORWEGIAN WOOD:

DAG 3:

Publikum i silregnet:- Dette overlever vi!

SE BILDENE:

3380

Jackson Browne:Ventet på ham i 19 år
Amy MacDonald:Sjekk Woods tøffeste dame
Grande:Grandios åpning på Wood
SE BILDENE:

3378

DAG 2:

DumDum Boys:- Så jævlig lei den sangen
Roger Hodgson: Bitte litt kjærleik i regnet
Howl-fansen:- Tror på sommeren

SE BILDENE:

3376

DAG 1:

Det unge publikum:- Det er en gamlisfestival
Raga/Porcupine Tree/Opeth:Noen å hate

SE BILDENE:

3369

3367

3366

Mastodon:Avlyser Norwegian Wood-konserten

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken