For før internett, twitter, Facebook og YouTube kom, var en av de viktigste markedsmetodene for filmindustrien å lage en utrolig spennende filmplakat.

Plakatene skulle hjelpe deg å avgjøre om det var verdt å kjøpe billett til filmen eller ikke, enten de var kule, morsomme, forlokkende, eller i dette tilfellet, sexy.

Lettere inspirert av nettsiden Mandatory har vi i Side3 plukket ut noen sexy filmplakat vi husker godt (og noen vi aldri har sett før).

Secretary

OK, denne filmen kom i internetts tid, men plakaten er ganske så sassy for det. Kort fortalt; Maggie Gyllenhaal (søsteren til Jake Gyllenhaal) spiller en jente som nettopp er sluppet ut av et mentalsykehus.

Hun får seg jobb som sekretær hos en advokat. Resten av filmen involverer mye dasking og lettere kinky leker.

Barbed Wire Dolls

Ikke har vi sett Barbed Wire Dolls og jammen er vi usikre på om vi noensinne kommer til å se den.

Men med taglinen «fanget i en barbarisk leir full av sadistisk perversiteter», så må vel filmen være bra?

Striptease

«Boken er alltid bedre enn filmen» er noe man ofte hører i film/bok-diskusjoner. Det stemmer også i dette tilfellet, men ingen kan nekte for at filmplakaten med en naken Demi Moore er i hvert fall 100 ganger bedre en bokomslaget noensinne kommer til å bli.

Filmen er ikke så dårlig som kritikerne skal ha det til heller.

Dracula Has Risen From The Grave

Christopher Lee er nok av mange unge filmelsker mest kjent som han hvithårete trollmannen i Ringenes Herre.

For de som gikk på kino på 50 – og 60-tallet vil nok briten være mest kjent for å spille vampyren Dracula en rekke ganger (og et flust av andre kjente filmmonstre).

Denne plakaten er fra den tredje filmen i rekken om blodsugeren fra Transylvania.

Legg merke ekstra merke til kakafonien av barneplaster, kløft og humor på plakaten. Fantastisk.

The Unborn

Yes, dette er egentlig en grøsser om noe som er ufødt og som skal være skummelt, men hvem bryr seg om det når hun dama står bare i trusa?

Dårlig (eller bra?) markedsføring av filmselskapet. Vi har i hvert fall ikke sett filmen, men tviler på at den er noe Oscar-kandidat.

Obs! Artikkelen fortsetter på neste side.

Noen filmer blir kanskje oftere husket for filmplakaten eller filmcoveret på videosjappa enn selve filmen.

Filmen Romance and Cigarettes er nettopp en slik film vi ofte har sett coveret på, men aldri tatt oss bryet til å finne ut hva den egentlig handler om.

Heldigvis gjorde researchen til denne artikkelen oss oppmerksom på plottet.

Vi en syngende James Gandolfini (yes, Tony Soprano himself) som er utro mot kona (Susan Sarandon). Da kona oppdager utroskapen, så tvinger hun han til å ta et valg om hva han vil være sammen med henne eller elskerinnen.

Nevnte vi at de synger?

Høres ikke så veldig spennende ut spør du oss, men plakaten er i hvert fall sexy nok til å havne på denne listen.

9 1/2 Weeks

Denne erotiske drama filmen fra det glade 80-tallet gjorde det aldri skarpt på kino, til tross for sine mange eksplisitte nakenscener med Kim Basinger og Mickey Rourke.

Heldigvis for regissør Adrian Lyne klarte filmen å spille inn over 100 millioner dollar på VHS-markedet (hmm..lurer på hvorfor?).

Det ble laget flere oppfølgere, deriblant med Mickey Rourke tilbake i rollen som John Gray.

De er det mange som har glemt, men få glemmer denne plakaten.

Barbarian Queen

Filmen Barbarian Queen (også kjent under navnet Queens of the Naked Steel) har du neppe sett.

Den ble laget i kjølvannet av suksessen Arnold Schwarzenegger hadde med Conan The Barbarian, og ble såpass vellykket at de lagde en oppfølger også.

Filmen har i etterkant blitt en kultklassiker, mye på grunn av den fantastiske plakaten med linjen: «No man can touch her naked steel».

You just can't make that shit up. To tomler opp.

Litt trivia: hovedrollen i filmen ble spilt av skuespiller og modell Lana Clarkson, som ble skutt av Beatles-produsent Phil Spector i 2003.

The Center Of The World

The Center of the World kom ut i 2001, og har egentlig akkurat samme plot som 80-talls klassikeren Pretty Woman.

En internettmillionær sliter med å finne kjærligheten og leier derfor en stripper for å underholde han på en tre dagers tur til Las Vegas.

Vi har ikke sett den, så vi kan ikke fortelle deg noe mer, men filmen ble vist under Cannes-festivalen i 2001 og det er ikke alltids et kvalitetestegn.

Ski School

«To rivaliserende skiskoler konkurrerer både i skibakken og utenfor. Den ene gjengen er rik og seriøs, den andre er en partyskole» står det om filmen.

Hvorfor disse to skolene ikke bare slår seg sammen og lager tidenes ski/partyskole kan vi ikke svare på.

Det vi derimot vet er at det ble lagd en oppfølger og at hovedrolleinnehaver Dean Cameron hadde en statistrolle i komiserien «Will & Grace».

Suksess!