GRAND HOTEL/(OSLO): Designeren Mariels Dekkers ser på kvinnen som et sterkt individ som bestemmer over sitt eget liv og seksualitet. Kvinnekroppen betrakter hun som et lerret, og ønsker gjennom sitt design å fremheve det vakreste på en kvinnes kropp.

Se mer av Marlies Dekkers undertøy lengre ned i saken!

- Midten av ryggen er noe av det vakreste på en kvinnekropp. Marlies Dekkers ønsker å fremheve dette partiet, og derfor har mye av hennes design et noe annerledes bakparti, sier Marlies Dekkers pr-representant, Sandra Schillemans.

Vil fremheve det vakreste
Vi møter henne på en suite på Grand Hotel i Oslo. Representanter fra undertøysmerket har invitert til en eksklusiv visning av høstnyhetene, og mens en modell spankulerer rundt i rommet iført lekkert undertøy i ulike modeller, kan Schillemans fortelle at hvert design har en historie bak seg.

- Dekkers er mer en kunster enn designer. Hun begynte å lage undertøy fordi hun synes utvalget i butikkene var for dårlig. Hun ville lage sitt eget undertøy. Undertøy som fremhever det beste ved kvinnekroppen, og gjør henne selvsikker og feminin, forklarer Schillemans.

Se bilder fra vår- og sommerkolleksjonen nederst i saken!

- Undertøyet skal synes
Dette undertøyet er skapt for å synes, og det er nok en av grunnene til at så mange kjendiser har latt seg forføre av Mariles Dekkers. Lady Gaga, Nelly Furtado, Christina Aguilera og Katy Perry er bare noen av celebritetene som er blitt avbildet med undertøy signert den nederlandske kunstneren.

- Undertøyet er annerledes enn mye annet på markedet, og er skapt for å kombineres med andre plagg. Det skal synes under klærne, forklarer Schillemans.

I «Sex og singelliv»
Undertøy fra Marlies Dekkers er også brukt i den nye «Sex og singelliv»-filmen, og det er ingen ringere enn Carrie (Sarah Jessica Parker) som kler seg i det.

I en scene fra filmen kan vi se en klassisk utgave av kunstnerens BH, under Carries hvite tank topp. Som kjent har «Sex & Singelliv»-filmen ført til stor suksess for merker som Manolo Blahnik og Jimmy Choo, og tiden vil vise om Marlies Dekkers nå også vil få en salgsboost.

Bare bottom dress
De raffinerte plaggene er både sexy og elegante, ofte med overraskende detaljer som man ikke legger merke til ved første øyekast. Dekkers har alltid likt og overraske, og hennes mest kjente stunt er en noe annerledes spasertur i The Red Light District i Amsterdam.

En av kjolene i Dekkers avgangskolleksjon, heter «bare bottom dress». Kjolen hadde et bart endeparti, og hun måtte selv bære den da hun skulle vise fram sin kolleksjon i forbindelse med sine studier ved designskolen, St. Joost Academy.

Men dette var ikke eneste gang Dekkers tok på seg den mye omtalte kjolen. I noe hun selv kaller en empirisk studie, kledte den da unge kunstneren seg i kjolen, og spankulerte ned sexgaten i den nederlandske hovedstaden. Målet med studien var å se hvordan menn reagerte når hun eksponerte seg på denne måten, og reaksjonene var akkurat slik hun hadde ønsket.

Ingen menn snakket til verken Marlies Dekkers, eller kvinnene hun gikk sammen med. Mennene de møtte ble mer flau over det avslørende designet på kjolen, og gikk omveier for å unngå å støte på den noe uvanlige kortesjen.

Matematiske formler
Men nå trenger ikke Dekkers å spankulerer rundt i The Red Light District for å tiltrekke seg oppmerksomhet. Hennes undertøy har gitt hennes mange priser, og brukes hyppig i fotoshoots for store motemagasiner.

Den perfekte cup
I tillegg til å være god på design, skal Dekkers være svært dyktig på størrelser, og hun bruker visstnok matematiske formell for å utvikle de perfekte BH-cupene.

Dette skal gjøre passformen svært bra, og de runde formene, som er ett av Dekkers kjennetegn, lager en form og passform som høster gode kritikker.

Foruten undertøy designer Mariels Dekkers også badetøy.

SE BILDER FRA VÅR- OG SOMMERKOLLEKSJONEN HER:(både badetøy og undertøy)

3301