(SIDE2:) Oslo kino og filmselskapet Fox er ikke blitt enige i hvor mye kinoen skal betale for filmen «Marley & Me», skriver VGNett.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Filmen, med Jennifer Aniston og Owen WIlson, var en stor hit på kinoene i USA. Den er en blanding av romantisk komedie og samlivsdrama knyttet til parets uskikkelige hund, Marley.

Leier filmen
Alle kinoer betaler leie til distributøren for filmer så lenge den går på kino. Leien regnes ut fra billettprisen. De fleste kinoer i landet har en filmleieavtale som regulerer leieforholdet mellom kino og distributør.

Men Oslo kino har valgt å forhandle fra film til film. Ifølge VGNett har ikke distributør Fox og Oslo klart å bli enige om påskekomedien.

Uenighet om billettpris
Alle distributører vil ha sine store satsinger i gode kinosaler.

«Marley & Me» skulle derfor gått i store saler på Saga og Ringen. Men her har Oslo kino satt inn luksusseter og billettene for akkurat disse setene er dyrere.

Fox vil ha leiepris i forhold til den billettprisen, men Oslo kino mener det setetillegget er en investering de har gjort og vil kun betale for "vanlig" leie som de skulle ha gjort for de resterende setene i salen.

Oslo kinos sjef Geir Bergkastet og Fox' Bjørn Jacobsen bekrefter at filmen ble tilbudt andre, mindre saler, men Fox valgte å takke nei.

Skjedd før
Det er ikke første gang at Oslo kino ikke setter opp filmer fordi de ikke blir enige med distributøren om filmleien.

I 2005 lot kinoen være å sette opp skrekkfilmen «The Ring 2» fordi de den gang ikke ble enige med filmdistributøren UIP.

HER KAN DU SE VIDEO AV MARLEY & ME

HTML EMBED
video_embed(12379,1);