Gå til sidens hovedinnhold

Sløs og spar - Marrakech

Det er ikke vanskelig å finne magien i Marrakech, Marokkos hovedstad.

Se flere bilder fra Marrakech på FACEBOOK

Når mørket faller i Marrakech er det som å tre inn i en teaterforestilling, der alle fremmøtte står på scenen, både skuespillere og publikummere. Solrenningens gullaktige skjær gir husfasadene en glød som forsterker den opprømte stemningen av forventning til den forestående forestillingen.
Når de mange og karakteristiske hurtigmatbodene fyrer opp sine ovner, og et slør av sølv legger seg som en himling over torget, forsterkes inntrykket av det eksotiske, det mystiske, det eventyrlige, som alle her etter hvert blir en del av.
Så, idet lysene slås på, og alle deltakerne samles i et kaudervelsk kakofoni som stiger stadig høyere over røykskyen, opp mot den endeløse, stjerneklare afrikanske kveldshimmelen, kan forestillingen for alvor begynne.
Aktiviteten på den store markedsplassen Djemaa el-Fna utspiller seg som den har gjort i uminnelige tider, lenge før horder av turister begynte å innta torget, souqen og riadene.

Luksus i Marrakech

Hammam-himmel i Marrakech

Stearinlys langs en oransje nisje leder veien til Les Secrets de Marrakesh, et ultramoderne hammam i art deco-stil. Av spesialiteter kan vi nevne gommage-skrubbing med ingefær og eksotiske oljer, i tillegg til en full hammam-behandling med massasje og Essaouira saltskrubbing.
Behandling med ørkensand og eksotiske oljer fra 200 kr.
Tlf. +212 5 2443 4848

Skatter fra 1001 natt i Marrakech

Marrakech og Marokko har inspirert interiørdesignere i årtier. Det finnes en rekke interiørbutikker i byen, men sjekk ut antikvitetsbutikken Tresors de Mille et Une Nuit som tilhører Said Ben Azzouz i Moussaine. Det er ikke uvanlig at kunder ender opp med å skipe kjøpene sine hjem i containere. Se for eksempel etter en sandblåst berberdør, eller sjeldne tuareg-smykker.
Ekte berberdør fra 1500 kr.

Kjendisenes favoritt i Marrakech

Le Foundouk er en lekker oase i utkanten av byen, som serverer de herligste marokkanske retter med internasjonal vri. Her frekventerer også byens glitterati, samt en og annen kjendis på gjennomreise.
Hovedretter fra 100 kr.
www.foundouk.com

Palasset i Marrakech

Dar Rhizlane er et palass fylt med maurisk sjarm. Med sin beliggenhet ved Mohammed VI-avenyen er det likevel stillheten som rår innenfor hotellets vegger, der utpreget luksus preger det meste. Det er spesielt verdt å merke seg palassets kjøkken, som er blant de beste i byen.
Dobbeltrom fra 2700 kr.
www.dar-rhizane.com

Artikkelen fortsetter under bildet

Billig i Marrakech

Billig krydder i Marrakech

Du kommer ikke utenom et besøk i souqen, en labyrint av gater som du kan bruke timer på finne ut av. Men det gjør ingenting, for opplevelsen er ubetalelig. Prøv litt «berberwhisky» (myntete), dra inn angen av det mest eksotiske krydderet du kan tenke deg, og observer det fantastiske folkehavet i nærmere 3000 derbs (svingete smug).
Gratis.
www.marrakech.travel

Kjøp klassisk plagg i Marrakech

Kjøp deg en klassisk marokkansk tunika på Enfin Fashion i Souq Chkaira, som har modeller for både kvinner og menn. I Sidi Ghanem har Enfin i tillegg et fabrikkutsalg, der prisene er langt lavere.
Herre- eller dametunia fra 250 kr.
Tlf. + 212 24 356 467

Enkel gatemat i Marrakech

Skal du smake på et bredt utvalg av det lokale kjøkkenet anbefales det rett og slett å benke seg til på markedsplassen Djemaa el-Fna. Prisen er lav, og du vil garantert ikke gå derfra sulten.
Fra ca. 10 kr.
www.ilovemarrakech.com

Lekkert og billig i Marrakech

Er du først i Marrakech bør du unne deg en riad. Det finnes mange å velge blant, og selv de billige kan være riktig så lekre. Riad Bahia Salam, en tidligere jødisk residens, står nå klar etter fire år med oppussing, og har i tillegg til lekre rom også et spa med hammam.
Standard dobbeltrom fra 450 kr.
www.riadbahiasalam.com

ABONNER PÅ REISER & FERIE

Kommentarer til denne saken