Gå til sidens hovedinnhold

Hyggelig høstplate fra Heggelund

Marte Heggelund synger høsten forsiktig inn.

Marte Heggelund
Treason
EMI Music

Det er drøye to år siden vi sist hørte Marte Heggelunds vakre stemme på debutplata «I Abide». Med «Treason» sies det at Heggelund skal ha funnet riktig produsent og lydbilde, en gylden middelvei mellom det elektriske og det akustiske.

De analoge instrumentene veier tyngst i vektskåla. Elektronikken kommer tydeligere frem i programmeringen og etterbehandlingen av «Treason». Heggelunds oppfølger til debuten er en melodifokusert søtsak med flere oppturer enn nedturer.

«Portrait» er en godsak og refrenget på «Wavering Soul» en melodisk perle det hadde vært interessant å høre i sitt fulle potensial.

Gitar, piano, strykere og en fløtemyk stemme er grunnmuren i Heggelunds musikk. Elektronikken er pussmørtelen som legges på til slutt og virker, om ikke malplassert, så i alle fall ubalansert.

Låta «Raven» er et godt eksempel. Med jevne mellomrom dukker det en snutt indiske folketoner som ikke umiddelbart føles hjemme. I andre låter sitter det imidlertid bra.

Hvorvidt «Treason» er verdt pengene handler om å ta plata for det den er – en melankolsk og sår høstplate. De enestående melodiene uteblir. Sterke prestasjoner på gitar og tangenter likeså og variasjonen i lydbildet kommer gjennom kreativ bruk av pc. Fungerer det? Ganske ofte, men dessverre ikke alltid.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken