Gå til sidens hovedinnhold

Mareritt før bryllupet

Erling Fossen hadde mareritt om bruden Martine Aurdal natten før bryllupet.

(SIDE2): - Jeg drømte at jeg skulle gifte meg og akkurat idet jeg skulle kysse bruden så oppdaget jeg at det var en mann. Æææ!, ropte Erling Fossen (47) og gestikulerte mens han lo hjertelig.

- Jeg tror jeg var inspirert av han der Sturla, forklarte han og henviser til komikeren og programlederen Sturla Berg Johansen som nylig sto fram som homofil.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Svigermor fikset
Fredag sto Studio 5-programleder Martine Jenny Aurdal (30) hvit brud i Trefoldighetskirken i Oslo. Side2 møtte brudgommen, forfatter Erling Fossen som strålte om kapp med solen i sin gulldress mens han ventet på sin drømmekvinne.

- Jeg ser ut som en gyllen påfugl, smilte han og forteller at det er svigermor som er arkitekten bak dagens antrekk.

- Den er flydd inn fra en sånn sossebutikk i London. Martines familie er fra Ålesund og der har de en tradisjon for dette, forklarte Erling mens han viste fram nye sokker og sko.

- Alt er fra svigermor. Vi har et godt forhold og egentlig burde jeg vært sammen med henne. Aldersmessig passer vi bedre sammen, lo han.

Samfunnsdebattanter
Fossen ble kjent som programleder i NRK2-programmet «Puck» i 1996, men har vært aktiv forfatter siden 1993. Han er styreleder i Frigg fotball og har blant annet trent laget til sønnen Storm (12). Flere av lagkameratene hans ikledt Frigg-drakter var til stede for å kaste ris over brudeparet. Feministen Aurdal er foruten å være medprogramleder i «Studio 5» i TVNorge FEM, leder i samfunnsavdelingen i Dagbladet. Hun har også jobbet som redaktør i «Ny Tid» og skrev i 2006 Siv Jensens biografi, «Siv. Portrett av en formann».

De to kjente samfunnsdebattantene har vært sammen i seks år og ble til slutt endelig enige om å gifte seg.

Feministen bestemte
- Vi kranglet litt, men du vet Martine er en skikkelig feminist så hun ville ikke bli gitt bort av faren sin. Vi snakket med presten og hun nevnte at Haakon og Mette Marit gikk sammen opp kirkegulvet. Derfor overrekker svigerfar Martine her på kirketrappen før vi går inn. Det blir sikkert litt bryting før vi gir oss, sa han og lo.

Fossen sitt hjerte tilhører også Oslo by og derfor er denne dagen spesiell for han.

- Vi har valgt akkurat denne dagen fordi det er Oslodagen. Vi har prøvd å feire den med vekslende hell tidligere, men nå må vi feire den hvert år, jublet Oslo-entusiasten og innrømmer at han dermed heller aldri vil glemme bryllupsdagen.

15. mai ble kalt Hallvardsmesse, Hallvardsvaka eller Hallsok, på latin Hallvardi martyris. Det var en viktig helligdag i Norge og på Island i katolsk tid. Dagen var innstiftet til minne om St. Hallvard, som er skyts-helgen for Oslo og derfor avbildet i Oslos byvåpen. (kilde: Dag og Tid)

Full pakke
Solen skinte på kirketrappen mens Erling gikk hvileløst rundt på fortauet og ventet på sin Martine.

- Jeg er nervøs på timingen. Martine er dårlig på timing. Men jeg stoler på svigerfar. Han er en hedersmann, sa Erling og sjekker mobilen en siste gang.

Men Martine rakk sitt eget bryllup og strålte i hvitt og gull i solskinnet. Feministen var stolt av kjolevalget sitt.

- Det er full pakke i dag, smilte hun og innrømmet at hun var litt nervøs.

- Selvfølgelig er jeg spent, sa hun til Side2 før hun pustet godt ut mens Erling rettet litt på slepet hennes.

Gråt ikke
Presten i Trefoldighetskirken overrasket forsamlingen med å lese et kjærlighetsvers fra Koranen. Og popartist og MGP-kjendis Alexander Stenerud sang Bee Gees «More than a woman» fra filmen «Saturday Night Fever» som en hyllest fra Erling til Martine. Hun hadde valgt Lisa Nilssons kjærlighetssang «Himlen rundt hornet» som en personlig kjærlighetserklæring til Erling.

- Jeg klarte det! jubler Fossen og viser stolt fram gifteringen sin mens riset drysset over det nybakte ekteparet.

- Det føles bra. Det gikk mye bedre enn forventet og jeg gråt ikke, smiler Martine og stråler i den vakre brudekjolen.

- Man finner raskt ut at grensene for hva som er en enkel brudekjole utvider seg underveis.

Festtelegram
Bryllupet blir feiret på Oslo Bymuseum med tre av Fem-damene som konferansierer.

- Siden de gifter seg på Oslodagen har vi fått telegram fra ordfører Fabian Stang som jeg skal lese opp som introduksjon til Erlings tale, røper Mina Hadjian.

1953

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her