Gå til sidens hovedinnhold

Al Jazeera tar opp Martine-saken

Nå skal den innflytelsesrike arabiske TV-kanalen lage en reportasje om Martine-saken.

Nå skal også den arabiske TV-kanalen Al Jazeera ta opp drapet på Marine Vik Magnussen. De skal lage en reportasje om den norske studenten som ble drept i London.

Spesielt ute etter intervju
Al Jazeeras Norden-korrespondent, Sameer Shatara, sier til Aftenposten at de ønsker å lage et objektivt og fordomsfritt program om Martine Vik Magnussen og om hendelsene, komplikasjonene og intrigene etter drapet. Kanalen er spesielt interessert i å få et intervju med den mistenkte gjerningsmannen Farouk Abdulhak, som skjuler seg i hjemlandet Jemen.

Al Jazeeras Norden-korrespondent sier det er viktig for dokumentaren å få snakke med Abdulhak for å få hans versjon. Om de ikke får ham i tale, ønsker de å snakke med familien hans.

Shatara har et håp om at situasjonen som er oppstått i Jemen den siste tiden, fører til at myndighetene kan presses til å finne, arrestere og utlevere Farouk til Storbritannia slik at han kan stilles for retten.

Trapper opp saken
NA24 er kjent at også andre store, internasjonale nyhetsredaksjonen jobber med Martine-saken i disse dager. Dermed ser det ut til at saken ikke vil forsvinne med det første for den innflytelsesrike Abdulhak-familien.

NA24 har forsøkt å få kommentarer til farens anmeldelse i Norge, men så langt har det ikke kommet noen reaksjoner fra Abdulhak PR-ansvarlige i Storbritannia.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken