Gå til sidens hovedinnhold

Perler for svin?

Lovende debut.

Mary Me Young
In Pearls And Gold
Mary Me Young Records / Musikkoperatørene

De ble av musikkblekka Pitchfork omtalt som et av Norges mest lovende band, spilte på Øya og herjet på Urørt - og så ble det stille. men nå har Mary Me Young, består av tre Trondheims-jenter, sluppet debutskiva «In Pearls And Gold», 12 lettbente poplåter med tyngde.

Og de tre innehar to gode egenskaper å ha, når popperler skal edles til gull.

Jentenes vokalstyrke i form av nydelig samstemthet, samt evnen til å lage låter som peker i en langt mer erfaren retning enn det alder skulle tilsi.

Det er shoegaz, det er røft og uvørent, parallelt med det sarte og feminine og til tider naive i vokalen. Og nettopp vokalen er nydelig i det ellers litt upolerte lydbildet, som spenner fra de absolutt luftigste sommerlåter, til mørkere og mer svevende toner.

Sammen med Lionheart Brothers-bakmennene Audun Storset og Marcus Forsgren, har resultatet blitt absolutt hørevennlig. Skal man likevel pirke litt, så kan vel det å ta litt større sjanser nevnes - det ligger noe uforløst i plata.

Og er du en av dem som først hørte om jentene da de vant Juba-konkurransen med låta «Bondi», vil du etter all sannsynlighet like albumet også. Verd å nevne er blant annet «You Times Two» og «Build Us A House»

Reklame

Pondus-salg: Nå gjør du superkupp

Kommentarer til denne saken