Gå til sidens hovedinnhold

Britney synger med Muse

Sjekk denne og andre usannsynlige duetter.

(SIDE2): - Vennskap og penger. Olje og vann.

Disse ordene tilhører Al Pacinos udødelige rollefigur Michael Corleone i Gudfaren 3. Og de kan like gjerne overføres til den pseudo-sjangeren «mash-up». Bortsett fra at det her er meningen å få olje og vann til å fungere sammen, i hvertfall på det musikalske plan.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Konseptet med er like enkelt som det er vanskelig: Man tager to (ofte vidt forskjellige) artister, spleiser sammen vokalsporet fra den ene med musikken fra den andre. Og vips, så har man en helt ny låt å kose seg med.

Vi har samlet seks av de beste mash-upene for din aurale nytelse. Og vi kan love deg, med hånda på hjertet, både et rikt persongalleri og spennende musikkopplevelser i videoene under.

1. Muse vs. Britney Spears

Stadionrockerne i Muse og deres knalltøffe «Supermassive Black Hole» møter Britneys «Do Somethin'». Det hele låter kanskje ut som et musikalsk togkræsj på papiret, men comeback-dronningen kler det rocka bakteppet bedre enn man skulle tro.

HTML EMBED

2. Thomas Toget vs. Notorious B.I.G.

Den avdøde rapperen får her den store æren av å samarbeide med ingen ringere enn Thomas Toget. Kontrasten mellom den uskyldige, joviale TV-melodien og den gatesmarte våpenskrytinga til Biggie Smalls fra låta «Come On» er på samme tid både hysterisk morsomt og melodisk interessant.

HTML EMBED

3. Joy Division vs. Missy Elliott

Ian Curtis og Joy Division oppfant bandkonseptet mørke, konservative menn i lange vinterfrakker. Her blir deres aller største hit, «Love Will Tear Us Apart» spleiset sammen med Missy Elliotts «Get Ur Freak On». Hei, kom tilbake! Det låter faktisk veldig, veldig bra.

HTML EMBED

4. Coldplay vs. Black Eyed Peas

Her møtes Coldplays Kraftwerk-samplende «Talk» og den i utgangspunktet überirriterende «My Humps» av Black Eyed Peas. La oss sitere en av YouTube-brukernes kommentar: «Akkurat som å klaske sammen dag og natt. Feil på så mange måter, men det virker!».

HTML EMBED

5. Prodigy vs. Enya

Jesus! Prodigys kanonfete og skitne «Smack My Bitch Up» sammen med Enyas sippete techno/etno-skvip? Dette kan da ikke gå. Eller? Bare det at noen har tenkt på disse to låtene på samme dag er imponerende. At det i tillegg ble en fet mash-up ut av det hele, vitner om intet mindre enn talent.

HTML EMBED

6. The Strokes vs. Christina Aguilera

New Yorks kuleste rockegutter møter popbransjens udiskutable badgirl. Med «Hard To Explain» fra The Strokes' fantastiske debutplate «Is This It» som musikalsk bakteppe, syngestønner frøken Aguilera seg gjennom monsterhiten «Genie In A Bottle». A match made in heaven, som de sier på fagspråket.

HTML EMBED
Reklame

Best i test: Maskinene som gir deg sunnere frityrmat

Kommentarer til denne saken