(SIDE2:) Adrian er en annerledes gutt. Eller er han en jente? Foreldrene velger å tie spørsmålet i hjel. Familien Wang snakker ikke om problemene sine.

«Maskeblomstfamilien» er en dyster film om en vanskelig skjebne.

- «Vond og vakker» har jeg fått høre om filmen. Selv sier jeg «poetisk og brutal», men jeg kan leve med «vond og vakker», sier Petter Næss.

Det er han som har regissert filmen, basert på boken med samme navn av Lars Saabye Christensen.

Imponert over Adrian
- Jeg føler meg annerledes. Jeg kjenner meg igjen i følelsen av å ikke være bra nok. Adrian møter verden, selv om han er annerledes. Jeg er imponert over ham som karakter og skulle ønske jeg hadde litt av hans mot, sier Næss.

Adrians venn Emilie lider av albinisme. Mens Adrian er uredd og gjør opprør mot verden, stiller Emilie seg i skyggen og håper at ingen ser henne.

- Adrian har en defekt som ikke syns. Emilie har noe synlig, hun minner ham på ting han ikke vil tenke på, sier Næss.

HTML EMBED

- Nøkkelen er åpenhet
Emilie spilles av Andrea Pharo Ronde, som selv er albino. Hun kan kjenne seg igjen i Emilies følelser.

- Jeg tror alle kan kjenne seg igjen i det. Jeg har alltids øyeblikk hvor jeg kjenner at jeg er annerledes, så jeg har følt hvordan det er, sier hun.

Hun mener det er viktig å være åpen om hvordan man skiller seg ut.

- Jeg har lært helt siden jeg var liten at det ikke trenger å stoppe deg. Det er bedre å fortelle folk om det. Nøkkelen er åpenhet, sier hun.

Har følt seg annerledes
Også Maria Bonnevie, som spiller Adrians mor, har følt seg annerledes.

- Jeg har opplevelser fra skolen, men også som voksen. Du kan være i en gruppe hvor du ikke passer inn, hvor du ikke har de rette referansene. Da jeg hadde vært lenge i Sverige og kom hit igjen og skulle være sosial, skjønte jeg ikke hva folk snakket om, sier hun.

Adrians mor velger å overse at sønnen er annerledes.

- Moren er i et «fengsel», og hun lengter ut, men hun har ikke kapasitet. Hun lever i stedet i en late-som-verden med sønnen, som en flukt fra virkeligheten, sier hun.

HTML EMBED

- Det er vakkert gjort
Som Adrian finner vi filmdebutant Marcus Aarnseth. I en scene i filmen, ber guttene i klassen Adrian om å fortelle Emilie at hun ser ut som en øgle. I stedet forteller han henne at hun er pen.

- Det er lett å bli påvirket av gruppepress, men Adrian tar ikke gratissjansen som kan gjøre ham populær, han gjør det motsatte. Det er vakkert gjort, sier han.

Adrian har hjulpet ham med tanke på å være annerledes.

- Han gjør det motsatte av det alle andre ville gjort. Ta valgene for deg selv, ikke vær svak for gruppepress, sier han.

HTML EMBED