Gå til sidens hovedinnhold

Maskefjes på tomgang

Den grønne masken som var morsom på Jim Carrey er tilbake. Denne gangen i en platt, umorsom og pinlig versjon.

Maskens sønn (Son of the Mask) - USA 2004. Regi: Lawrence Guterman. Med Jamie Kennedy, Alan Cummin, Traylor Howard, Bob Hoskins med flere.

Filmen har norsk tale, og norske stemmer er ved blant annet Nicolai Cleve Broch, Nils Ole Oftebro, Andrea Bræin Hovig og Espen Sandvik.

Aldersgrense 7 år.

Mange husker med glede Jim Carrey som Stanley Ipkiss, den kjedelige mannen som nærmest ble en superhelt når han fikk på seg Lokes maske.

Vel, det har gått ti år og denne gangen har masken havnet hos tegneserieskaperen Tim Avary . Han bruker masken en kveld og vips så blir kona gravid og sønnen født med maskens spektakulære makt og krefter. Midt oppi alt dette kommer Loke (Alan Cummings) og er villig til å gjøre hva som helst for å få den tilbake.

I tillegg får Tim ansvaret for babyen når kona må på reise. Da bryter helvete løs. Familiens sjalu hund tar på seg masken og legger planer for å bli kvitt babyen. Det hele utvikler seg til en times lang smørje med flygende pianoer, grønn spye og enorme håndgranater.

For å gjøre ting enda verre, handler filmen også om menn med babyfrykt. Men i stedet for små og vittige observasjoner, drukner filmen i ballespark, prosjektilurin og platt humor.

Baby Avary er nesten skummel der han oppfører seg som alt annet enn et lite barn og resten av skuespillerne er ikke mye å skryte av de heller. Bob Hoskins skal visstnok spille Odin, noe som er umulig å se.

Kort sagt, styr unna. La heller barnet ditt se Bippe Stankelbein eller Tom&Jerry

Kommentarer til denne saken