Gå til sidens hovedinnhold

Masse napp i Nordmarka

Det lakker mot høst og vinter. Men ennå er det godt fiske i Nordmarka.

Her kan du kjøpe fiskekort for Oslomarka

Lars Nilssen og Pål Hedenstad rapporterer om knallfiske i Nordmarka om dagen. Masse vak og STOR fisk. Fiskene ble tatt på en «Diptera». En mikroliten svart tørrflue.

Her er Lars Nilsens rapport til Oslomarkas Fiskeadministrasjon (OFA):

«Hedenstad og jeg tok en to-dagers i Werner-land nord i Marka mandag og tirsdag. Ingen fiskere og flust av vaking. Orkan i kastene og tidvis tropiske regnskyll. Allikevel full klaff og en av årets beste turer. Trikset under slike forhold er å finne småtjern som ligger i le for vinden eller vann med viker og bukter.

Mye vak
Fjærmyggen, eller diptera som Hedenstad mener er den rette sekkebetegnelsen på det insektet som var i gang, florerte i tusentall der vannet var nogenlunde flatt. Grom ørret kruset tett på land og nivaket etter de små tørre insektene som sto på vannet.

Vi brukte krok 17 tørt og gjore storeslem. Største fisken var på 41 (knallfet) og i tillegg en fin serie fisker på 38 og 39 cm. Også noen mindre (32 og 33).

Totalt ble det 12 ørreter på to dager, og det er ikke hverdagsfangst! De fleste fiskene var gjelfisker. Som det fremgår av bildene ble det slakting på deler av fangsten. VM i matfisk dette.

Kanonfiske
Dagene fremover vil gi kanonfiske for de som får ræva i gear og kommer seg på skæven. Ingen unnskyldning for ikke å la arbeid, trening, koner og barn vente til hustrige dager med å få prioritet. Ikke for det.

Fjærmyggen florerer i tusentall på stille dager frem til midten av oktober, så med litt planlegging er det ingen unnskyldning for ikke å oppleve knall fiske i marka før isen legger et lokk på herlighetene.»

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet

Kommentarer til denne saken