Gå til sidens hovedinnhold

Massiv interesse for Gjedrem

Sentralbanksjefen svarte hovedsakling om renten, men fant også tid til fotball i sitt møte med NA24s lesere.

Sentralbanksjefen ble pepret med spørsmål til ettermiddagens nettmøte, og tre personer i Norges Banks stab hadde sin fulle hyre med å plukke ut spørsmål.

NA24 - din næringslivsavis

Kommunikasjonsdirektør Siv Meisingseth i Norges Bank forteller etter dagens nettmøte at de aldri tidligere har opplevd så stor interesse.

NA24-TV: Ser tegn på nedgang

- Dessverre ble det ikke tid til å svare på alle spørsmålene, men vi prøvde å plukke ut et bredest mulig utvalg, sier Meisingseth til NA24.

Svarte Hagen
Carl I. Hagen er en av de som håper på svar fra den mektige sentralbanksjefen.

- Hvordan kan renteøkningen være i samsvar med valutaforskriften som gir Norges Bank om å styre etter et inflasjonsmål på 2,5 prosent når prisstigningen og vel også forventningene er langt lavere, lurte Hagen på.

- Vi venter at prisstigningen vil tilta framover. Det skyldes den sterke veksten i produksjonen og sysselsettingen. Derfor øker vi renten mot et mer normalt nivå.

Gjedrem unnlot imidlertid å svare på Hagens andre spørsmål om Norges Bank tiltar seg en regulatorrolle som det er regjeringen som har ansvaret for gjennom blant annet finanspolitikken.

- Det skal mykje til
Sentralbanksjefen fikk spørsmål på nynorsk om boligprisene i USA fra en av leserne, og rett skal være rett. Gjedrem svarte på nynorsk.

- Det kan godt tenkjast at renta i USA vil gå noko ned i åra framover. Men rentene her heime avheng og av rentene ellers i verda og av den økonomiske utviklinga i Noreg. Det skal nok mykje til for at renta skal falle igjen i vårt land den næraste tida, svarte Gjedrem.

- Lagene forsømmer rekrutteringen
Gjedrem er kjent for å være mer enn gjennomsnittlig fotballinteressert. Og han kunne fortelle leserne at det er så som så med rekrutteringen til de norske toppklubbene.

- Jeg synes generelt at det begynner å bli for få unge norske talenter på norske tippeligalag. Lagene forsømmer rekrutteringen. Det var mye bedre på 90 tallet i forkant av gullalderen for norsk fotball.

NA24-TV: Dette gjør Gjedrem aggressiv

Etterlot ingen tvil
Men sentralbanksjefen etterlot imidlertid ingen tvil for alle de som lurte på om renten er på vei opp.

- Renten har vært svært lav lenge. Nå venter vi at prisstigningen gradvis vil tilta. For å motvirke at inflasjonen blir for sterk, øker vi renten gradvis mot et mer normalt nivå, svarte Gjedrem.

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album