– Vi tjener ikke penger på MASSIV ennå, for å si det sånn, sier ansvarlig redaktør Magnus S. Rønningen i gratismagasinet MASSIV til NA24.

Rønningen estimerer at hans budsjetter ligger 300.000 i minus på årets fire utgaver så langt.

300.000 minus
Fjerde nummer av gratismagasinet MASSIV – som kom på gaten i september – nærmest parkerte de andre magasinene i Norge når det kommer til attraktive intervjuobjekter.

Prinsessegemal Ari Behn gir et intimt og ærlig intervju, sønnen til eiendomsinvestor Arthur Buchardt, Anders Buchardt, forteller om sine planer. Forfatterspire Aslak Nore og teppebossen Mahmoud Maktabi forteller om sine gjerninger.

Rønningen har oppnådd bred pressedekning for siste utgave av magasinet og er blitt sitert på alt fra NRK-programmet «Nytt på Nytt» til alt av nyhetskanaler.

Men økonomien er elendig, og det omsettes for rundt en halv million i hvert nummer.

– Vi er vel knappe 300.000 minus så langt, men da har jeg ikke regnet arbeidstimer, sier Rønningen, som legger til at magasinet er en form for personlig CV i forhold til andre magasinoppdrag.

Les også: Ari Behns dyreste tabbe

Alt tapt
Ansvarlig utgiver av magasinet er Emerio Media. Det har – for siste tilgjengelige regnskap i 2007 – en meget trist økonomisk historie.

«Selskapets årsoppgjør ikke avgitt innen lovens frist», skriver revisoren, og legger til «Selskapets drift er avhengig av vesentlig resultatforbedring, kapitaltilførsel, etc.».

Og ikke nok med det «Selskapets aksjekapital er tapt i sin helhet». Styret pynter ikke på situasjonen i sin melding «Egenkapitalen er tapt».

Det er med andre ord helsvart i bøkene til Rønningens ansvarlige utgiver. 2008-tallene er ikke levert. Selskapet kan forvente seg et straffegebyr fra Brønnøysundregistrene.

Det gikk 390.000 minus, gjelden er 3,7 millioner kroner og egenkapitalen er minus 286.000 kroner

– Vi er fortsatt ansvarlige utgivere i Emerio Media, sier Kristian Løvdal i selskapet til NA24.

Eierselskapet
Holdingselskapet som eier Emerio Media, Carnivore, har heller ikke levert regnskap for i fjor, men i det siste tilgjengelige regnskapet er det samme story som i Emerio.

Det bokføres minus 410.000 i driftsresultat, negativ egenkapital på 161.000 kroner, og gjeld på 621.000 kroner. En USA-satsning har gått skeis, og det er tre eiere med 33,33 prosent hver. Eierne er Kristian Løvdal, Fredrik Singstad, og Øyvind Heggernes. Løvdal er også styreformann i eierselskapet.

Etter mye om og men svarer styreleder Fredrik Singstad i Emerio Media følgende: «Carnivore og Emerio Media har gjort en rekke omstruktureringer i 2008 og 2009, som en følge av dette ønsker vi å bruke noe mer tid i samarbeid med revisor før endelige tall for 2008 foreligger. Vi har en stor andel av omsetningen som periodiseres, som det i dag jobbes med. Reelt sett ga 2008 et positivt bidrag før periodisering og andre regnskapstekniske handlinger. Utviklingen i begge selskapene er positiv, og vi har vært gjennom en sterk vekst siden oppstarten i 2007»,
heter det fra den kanten.

Singstad svarte imidlertid ikke på noen spørsmålene NA24 sendte på mail.På vei vekk

Magnus S. Rønningen er mest kjent i Norge for boken om hvordan bli kjendis på Kagge Forlag. Han er heller ikke ukjent som aktiv partyfikser, og nå er han angivelig på vei bort fra sin utgiver.

– Vi er i diskusjoner rundt eierstrukturen, så får vi se hvor det ender, sier han til NA24, og legger til at han har etablert et helt eget medieselskap som heter 2634 Holding.

Lørdag forteller Rønningen her i NA24 om sine store planer om å bygge eget mediehus i Oslo.

– Jeg skal bygge eget mediehus sammen med blant annet investor Jon Erik Brøndmo, sier han til NA24.