Gå til sidens hovedinnhold

Massivt børsfall i natt

De asiatiske aksjene blir felt av svake signaler fra USA.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Kredittbekymringene som herjer finansmarkedene er fortsatt ikke over. Onsdag morgen påvirkes aksjene i Asia negativt av tilbakefallet for de amerikanske aksjene.

NA24 - din næringslivsavis

I USA falt alle de toneangivende indeksene med over to prosent. Svakere tillit kombinert med signaler om at den amerikanske sentralbanken ikke ser ut til å ville kutte renten var mer enn investorene ville høre.

Macquarie Bank Ltd. falt etter at finansgiganten Merrill Lynch & Co. nedgraderte amerikanske finansaksjer på grunn av situasjonen i kredittmarkedet. Giganten Samsung fikk problemer etter at de amerikanske forbrukerne signaliserte at tilliten nå er på det laveste nivået siden katastrofen Katrina inntraff i 2006.

- Det viddekkende økonomiske nedslaget som det amerikanske finansmarkedets rot vil ikke spare noen. De asiatiske eksportørene vil føle kraften, sier en forvalter, ifølge Bloomberg.

Japans Nikkei-indeks er ned 2,1 prosent, mens Hongkongs Hang Seng raser med 2,3 prosent onsdag morgen. Hovedindeksene i de andre markedene fikk også seg en smell for baugen. Den brede Asia- og stillehavsindeksen til Morgan Stanley faller med to prosent der det er finansaksjene som får størst juling. Indeksen ligger i rute til å falle det meste siden 17. august.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler