Gå til sidens hovedinnhold

Master Chief er ukens helt

Master Chief er klar for å avslutte kampen i «Halo 3». Her er historien bak spillfiguren.

(Spillmagasinet): Det er få spillere med respekt for seg selv som ikke vet hvem Master Chief er. Helten fra «Halo» har blitt et symbol for styrke, besluttsomhet og militær overlegenhet.

Onsdag den 26. september er det tredje eventyret i serien endelig klart for verdenslansering, vi har tatt en nærmere titt på spillikonet.

Master Chief er egentlig kortversjonen av Master Chief Petty Officer SPARTAN-117. Mannen innenfor masken heter John, men utover det er det lite vi får vite via spillene i serien.

Spillfiguren ble i sin tid designet av Marcus Lehto, Rob McLees og Shi Kai Wang, som gjorde ham til en kjempe og ansiktsløs soldat. Det er så langt i historien ikke publisert bilder eller video av Master Chief uten hjelmen på - foruten i den andre traileren til «Halo 3». Men heller ikke her får vi se ansiktet til helten.

I virkeligheten er det stemmespilleren Steve Downes som spiller Master Chief i alle de tre «Halo»-spillene. Downes har ingen filmer på samvittigheten, men har også spillt figuren Gunnar i «Septerra Core: Legacy of the Creator» fra 1999. Da utvikleren Bungie presenterte Master Chief for Downes, sa de at han skulle være en Clint Eastwood-aktig figur, en mann av få ord.

Historien bak Master Chief blir aldri fortalt i spillene med ham, men romanen «The Fall of Reach», som er basert på «Halo»-universet, har en del mer informasjon.

Hans navn er John og ble født i 2511. Den først delen av livet sitt tilbragte han i en en koloni på planeten Eridanus 2. I 2517 ble han kidnappet sammen med 27 andre barn og bragt til planeten Reach for å bli trent til superelitesoldater gjennom programmet Spartan II.

Barna blir fratatt sin identitet og ettenavnene erstattet med nummer. Den kommende Master Chief blir til John-117.

Ikke lenge etter blir helten i historien kjent med den grusomme fienden Covenant. Vi spoler frem til år 2552, samme året som i det originale «Halo»-spillet. Covenant starter sin invasjon av Sigma Octanus og tar en av menneskenes byer, Cote D'Azure. John-117 og hans gjeng av supersoldater blir sendt for å stoppe invasjonen.

Isteden blir planeten Reach angrepet av en gigantisk Covenant-flåte på 750 skip, og planeten må gi tapt. Master Chief, tilsynelatende den eneste overlevende Spartan, flykter på skipet Pillar of Autumn, hvor han går inn i kryogenisk søvn.

Resten er spillhistorie ...

Figuren Master Chief har hatt en fenomenal suksess, og er like kjent som mer klassiske spillhelter som Mario, Sonic the Hedgehog og Lara Croft.

Det anerkjente spillmagasinet Electronic Gaming Monthly har kåret The Chief til den åttende største spillhelten gjennom tidende.

Time Magazine skriver om Master Chief at han er en ny type kjendis i et nytt og dypt underlig årtusen og at han har bidratt til gjør spill til en kunstform. The Sydney Morning Herald beskriver Chief som «ikonisk».

Det selges forøvrig en rekke «Halo»-inspirtert produkter som brus og is, og figuren har blitt foreviget hos Madame Tussauds. Her hjemme har Sølvguttene, gitarhelten Ronni Le Tekrø, Breed og For*Your*Eyes*Truly* tolket musikken fra «Halo»-spillene og holder konsert på Kulturkirken Jakob i Oslo den 28. september.

Denne artikkelen er basert på informasjon hovedsakelig funnet i nettleksikonet wikipedia.org.

Tidligere helter og heltinner:

Uke 38: Master Chief fra «Halo»-serien
Uke 37: Nariko fra «Heavenly Sword»

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her