Gå til sidens hovedinnhold

Knusktørr anbefaling

Glem alt du har lært om kylling. Frityren styrer vinvalget.

Selv barn som ikke liker fisk, scampi eller grønnsaker, kan villig villig vekk ete hva som helst som er fritert. Med andre ord: Her er det ikke hovedråvaren som står i fokus, heller ikke når vi skal velge vin.

Frityrfettet legger seg godt i gommene, og det er ikke nok at syrlig, sterk og litt salt kimchee renser brukbart opp. Vi trenger en vin med god syrestruktur, kombinert med god fruktighet for å møte de søtlige, sterke og syrlige smakene fra ketsjup og kimchee.

Riesling kan være et alternativ. Både tørre, fruktige utgaver fra mange plasser rundt om i Europa, og flotte utgaver fra Claire og Eden Valley i Australia. Hvis du faller for litt ekstra sødme, gjerne i kombinasjon med høyere syre, byr Tyskland på mengder av muligheter.

50900 Basis Riesling 2007, Battenfeld-Spanier, Rheinhessen, Tyskland. Kr 109.90 (BU) er en knusktørr riesling med en liten anelse sukker.

Den er som skapt for denne type situasjoner, hvor friskheten kan skjære gjennom fett, frukten leke litt med det salte og sterke, slik at totalen blir zesty og lekker.

Folk som ikke har fot for riesling, kan se i et vell av andre retninger. En fruktig og aromatisk sauvignon blanc fra New Zealand kan fungere, likeledes en Rias Baixas om ikke salaten blir for sterk.

Morsomt var det også å oppleve at den anvendelige 80117 Grüner Veltliner Pichlpoint Federspiel 2007, Weingut Höllmüller, Wachau, Østerrike. Kr159.90 (Partiutvalg) som jeg for kort tid siden anbefalte til strozzapretti, også storkoste seg i Tom-Victors friterte selskap.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping