Gå til sidens hovedinnhold

Fast i fisken

Trond Moi gir deg middagstips her.

(Side2): Trond Moi, en av Norges beste kokker, medgründer av Bølgen og Moi og en naturbegavet smaksutvikler som har hjulpet oss til å forberede spennende retter med skrei. Se video lenger ned i artikkelen

Skrei, er selveste torsken i sin beste alder. Fylt av energi og fruktbarhet. Fast i fisken, og perfekt til middagsbordet. Fra februar til april er den i høysesong, og noe av det sunneste du kan servere de du er glade i av familie, venner og bekjente.

En ungdomskilde
Ernæringsmessig er skrei en skikkelig ungdomskilde. Skrei inneholder få kalorier og mye proteiner, samt de viktige omega-3-fettsyrene som både kroppen og hjernen har ekstremt godt av. Omega-3 gir økt aktivitetslyst og bedre humør, styrker hjertet, får fart på blodomløp og motvirker hukommelsestap og konsentrasjonssvikt ved å gi næring til hjernen. Derfor opplever mange å bli både slankere, smartere og sprekere av å spise mer fisk.

En torskemiddag er virkelig sunn fast food, og bidrar til et variert kosthold for deg og dine. I dag gir vi deg opp skriften på deilig skinnstekt skrei med rødbetpuré og beurre rouge.

Se også disse oppskriftene:
Fiskepinner med eggesmør
Skrei med østerssoppkrem

Velg video i arkivet til høyre for videovinduet:

HTML EMBED

Skinnstekt skrei med rødbetpuré og beurre rouge
800g benfri skreifilet med skinn
3 rødbeter
2 ss sukker
2 ss hvitvinseddik
2 dl vann
1 ss smør
1 ts spisskarve
Salt og pepper

Beurre rouge:
1 sjalottløk
1 dl rødvin
1 ss korianderfrø
150 gram smør
4 ss bladpersille

1. Skrell rødbetene, og skjær dem i grove biter. Kok dem med sukker, eddik og vann under lokk i ca 15 minutter til de er møre.

2. Miks blandingen til pure med en stavmikser. Rør inn smør, og smak til med salt og pepper.

3. Lag Beurre rouge. Finhakk sjalottløk, og ha den over i en kjele med rødvin og korianderfrø. La det koke til vinen er nesten borte. Smak til med salt og pepper. Vend inn bladpersille rett før servering.

4. Del fisken i fire store stykker og krydre dem med spisskarve, salt og pepper. Stek dem i smør med skinnsiden ned på middels varme i ca 3-4 minutter. Snu dem og la dem ligge i panna med kjøttsiden ned i et halvt minutt.

5. Anrett fisken på pureen og fordel sausen rundt.

Kommentarer til denne saken