(LXUS.no) Hva er vel bedre enn å unne seg et deilig måltid på restaurant? Og dersom du skal reise utenlands i år, er det mange nye smaksvinnere som fortjener et besøk.

LES OGSÅ:

Verdens råeste hotellbarer

AskMen.com har kåret de ti beste nye restaurantene for det nye året, og listen er så fersk at noen av restaurantene ennå ikke har åpnet – eller fått navn ennå.

10. Prosjekt uten navn, Galvin-brødrene, London

Brødrene Chris og Jeff Galvin er kanskje to av verdens beste kokker, og driver allerede to meget populære London restauranter – Galvin Bistrot de Luxe og Galvin at Windows. I år planlegger duoen en nyåpning i Spitafields i Øst-London. Navnet og stilen er foreløpig ukjent, men forventningene er likevel skyhøye.

9. Prosjekt uten navn, Rick Bayless, Chicago

Restauratør og kjøkkensjef Rick Bayless gjør det enkelt i år og åpner en laidback meksikansk sandwich-sjappe i løpet av våren. I tillegg til smaksrik mat, lover Bayless miljøvennlige og energieffektive lokaler, med solcellepanel og resirkulerte møbler.

8. m74, Michael Mina, San Francisco

Fransk kjøkken og noen av de beste vinene som er å få fatt i skal lokke sultne og tørste gjester til m74 i San Francisco. Restauranten er oppkalt etter en fransk motorvei, som blant annet går gjennom vinregionen Bourgogne.

7. Jamie’s Italian, Jamie Oliver, Storbritannia

TV-kokken Jamie Oliver planlegger å åpne minst tre nye italienske restauranter i sitt hjemland innen utgangen av 2009. Disse kommer i Brighton, Canary Wharf og Cardiff, og som Jamies andre italienske restauranter vil også disse kunne friste med klassiske italienske retter og fornuftige priser.

6. 25 Degrees, Tim og Liza Goodell, Phoenix

Hvis du er ute etter en skikkelig digg burger, er 25 Degrees stedet. Råvarene skal være de beste innen økologisk mat, og med 50 viner på kartet er det ikke noe å si på det flytende tilbudet heller.

5. Quattro Gastronomia Italiana, Nicola og Fabrizio Carro, New York

Når nye Trump SoHo Hotel Condominium New York åpner til våren, er det et italiensk tvillingpar som skal stå for det gastronomiske trekkplasteret. De eneggede tvillingene Nicola og Fabrizio Carro lover klassisk nord-italiensk mat og førsteklasses råvarer.

4. Elysian Hotell, Charlie Trotter, Chicago

Charlie Trotters nye restaurant hos superluksuriøse Elysian Hotel skulle egentlig åpnet i fjor, men så kom finanskrisen. Mesterkokken lar seg imidlertid ikke knekke så lett, og nå går han får 2009-lansering istedenfor. Restauranten er Trotters første nyåpning i Chicago på 20 år, og vil ifølge AskMen.com kun holde åpent til middag.

3. BLT Steak, Laurent Tourondel, Charlotte

Laurent Tourondel er kjent for sitt enkle, men eksklusive kjøkken. Hans retter er basert på de beste råvarer og en fryd for øyet, men likevel er de langt fra snobbete.

2. Bouchon, Thomas Keller, Los Angeles

Den amerikanske superkokken åpner i år sin nye restaurant i Beverly Hills Garden Building, og forventingspresset rundt Keller skal man ikke kimse av. Mannen har nemlig tre Michelin-stjerner allerede, og det er slett ikke verst!

1. The Savoy Grill, Gordon Ramsay, London

Savoy Hotel i London gjennomgår nå en totalrenovering i milliardklassen, og når det åpner igjen til våren er det med den splitter nye Savoy Grill – ledet av TV-kokken Gordon Ramsay. Konseptet er fortsatt veldig hysj-hysj, men med en kokk av Ramsays kaliber ved roret forventes det selvsagt en hel del av Savoy Grill.