Gå til sidens hovedinnhold

- Vi spiser burgere til frokost

Feriefolket i Oslo koser seg i parken med alt fra burgere og øl til gourmetsalater.

Sofienbergparken/(SIDE2): Mange syns det er vanskeligere å opprettholde et sunt kosthold om sommeren. Vi er mer ute og de faste måltidene blir kanskje forskjøvet mens vi tyr til enkle og ikke alt for sunne løsninger.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

For solslikkerne i Sofienbergparken var det mye ulik mat på menyen.

Burger til frokost
- Det blir en del grilling, sier Anne Mette Røste (20), Ståle Johannesen Lie (20) og Lise Helen Grette (20). Gjengen på tre koser seg med nygrillede burgere.

- Dette er faktisk frokosten vår, så det er jo ikke så veldig sunt, ler Ståle. Ketsjup og Thousand Island-dressing er tilbehøret.

- Vi spiser jo litt salat innimellom også da, legger jentene til.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Et stykke bortenfor sitter Camilla Espeseth (32) med sønnen Peder Espeseth Meyer (1) og venninnen Oddhild Skorpen (25). De har med seg en pose fra 7-Eleven med bagetter, bananer og kaffe.

- Peder er glad i banan og ellers er jeg ganske flink til å få i meg frukt og vann når jeg er i parken, sier Camilla.

- Jeg syns det er vanskelig å spise sunt om sommeren, sier Oddhild. Det går lenge mellom hver gang jeg spiser og da er det lett å ty til lette løsninger.

Lager alt fra bunnen av
Toini Halle (26) sitter med boka «Velsmakende sommermat» i fanget når vi kommer bort.

- Jeg tenkte jeg skulle få inspirasjon til å lage noe godt etterpå, forteller hun. Jeg er glad i å lage mat på «gamlemåten» og det meste lager jeg fra bunnen av. Med seg i parken i dag har hun bare en drikk av Hylleblomst, men ellers pleier hun å ta med seg salater.

- Det er bare å gå til innkjøp av passe store plastbokser og lage noe på kjøkkenbenken før man tar turen ut. Ofte tar det ikke så lang tid som man skulle tro, mener hun.

(Artikkelen forsetter under bildet)

Her er Toini Halles tips til salat med deilig salatdressing:
Hvitløk
Epleeddik/vanlig eddik - bland gjerne
Kjøtt og vinbuljong
basilikum, tørket
Olivenolje (uten for mye smak)
Sterk sennep
Mild sennep
Paprikakrydder
Aromat
Tabasco

Stek kyllingfileter i hvitløk og del i passe store biter.
Bruk to ulike salattyper
Mozarella
Parmesan
Rødløk
Cherrytomater
Avocado

(Artikkelen fortsetter under bildekarusellen)

401

Mandler og rosiner
- Jeg har laget en blanding nøtter og rosiner, sier Martin Scheine (22). Han er i parken sammen med kompisen Mattias (21).

De er begge opptatt av å spise sunt og spiser ytterst sjelden pølser.

- Vi spiser en del kylling og mye thaimat, sier Mattias.

- Jeg spiser mye frukt og salater. Det er innmari godt, mener Martin, som jobber som T-bane vekter.

- Jeg er mye i parken nå innimellom visninger. Jeg har akkurat flyttet til Oslo og prøver å finne meg et sted å bo.

Selv om det kan virke som det nærmest er en sunnhetsbølge i parken denne torsdagen, finner vi allikevel noen som koser seg med en øl i sola.

- Dette er et fantastisk øl. Ginger-beer fra Fentiman's, hevder Hanne (30). Hun og Sakari (33) har kjøpt leske på det nye stedet til Grünerløkka-baron Jan Vardøen, «Vespa» litt ovenfor parken.

- Dere må ta dere en tur, de har nydelig focaccia og pasta der også, sier de to og skåler.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

LES MER HELSE HER

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten

Kommentarer til denne saken