Gå til sidens hovedinnhold

- Dette var bare kvalmende

Side2 har testet høstens matnyheter og dette er vår dom.

(SIDE2): I september fylles butikkhyllene opp med nærmere tusen nye mat- og drikkeprodukter.

Vinn eller forsvinn
Høstens nye produkter består av blant annet ulike yoghurtvarianter, flere sjokoladenyheter, kyllingkarbonader, byggrynslunsj og restitusjonsshaker.

Side2 har testet et knippe av produktnyhetene der hovedkriteriet var smak.

Her ser du hva vi tror kan bli høstens nye suksesser og hvilke matnyheter som ikke er noe å satse på, med noen av kommentarene fra testpanelet.

LES OGSÅ: Her er høstens matnyheter

Smash Creamy Pepper

- Ved første smak så smaker den som vanlig «Smash!». Men så kommer ettersmaken av pepper. Tviler på at dette blir en slager. Underlig kombinasjon.

- Jeg liker vanlig «Smash!», men denne ble litt rar. Den er spiss og stikker fint på tunga, men sammen er de to smakene ganske kvalmende. Jeg ville valgt den gode gamle varianten.

- Jeg synes denne smakte akkurat som vanlig «Smash!».

Konklusjon: Vi har større tro på at folk holder seg til den originale gule «Smash!»-posen.

Freia Karamell Boble

- Altfor søt! Too much. Men noen liker jo det.

- God, men veldig mektig.

- Melkesjokolade er godt, det samme er karamell. Men denne er både klissete og alt for søt, og sammen blir det for mye. Man skal være ekstremt glad i søtt, for å spise mer enn en bit av denne.

- Jeg er kvalm. Denne er altfor søt og det blir bare en overdose av søtt som istedet blir kvalmende.

Konklusjon: Denne kan bli for mye av det gode for de fleste.

Toro meksikanske kjøttboller med fullkornsris

- Denne smaker som de fleste av slike gryteretter - lite, og som en mos. Det er heller lite tyggemotstand å skryte av, og kjøttbollene er slappe og kjedelige. De minner om dårlig farsedeig. Resten av retten er den typiske risen, rotet rundt i det som kommer innefor smaken «generisk brun saus». Ellers er det smakløse småbiter av vassen paprika og mais. Blir neppe noen slager dette.

- Ikke overraskende ligner denne veldig på annen type ferdigmat - smakløst og kjedelig. Jeg forventet mer og sterkere kryddersmak, det er jo tross alt meksikanske kjøttboller.

- Lag heller dine egne kjøttboller - sunnere og mer smak!

Konklusjon: Det er sikkert mange forbrukere som setter pris på lettvinne ferdigretter, men vi sier heller nei takk til Toro og ja takk til ekte, hjemmelaget mat.

LES OGSÅ: Lager gastro-Fjordland

Fjordland Byggrynslunsj Bringebær/Blåbær

- Æsj.

- Den er grei på smak, og egentlig ganske lik piano-variantene til Tine med riskrem og fruktsaus, men antar den kanskje er sunnere på grunn av byggryna?

- Siden den inneholder byggryn, metter den litt mer. Men alt i alt var denne god (med blåbær), men ganske lik smak som de andre variantene på området, bare litt hardere konsistens på gryna.

- Disse likte jeg, men jeg likte de nesten bedre uten syltetøyet. I tillegg til byggryn inneholder den også kremfløte og sukker, så da kan man jo lure på hvor mye sunnere den er i forhold til lignende produkter. Men absolutt god på smak!

Konklusjon: Med stor suksess med byggrynsgrøt tror vi at dette «sunnere» dessert- eller mellommåltidet vil appellere til folket og dermed få en varig plass i butikkhyllene.

Tine Go`morgen Gresk type skogsbæryoghurt med nøttekrønsj

- Den har en fake smak. Forventet den skulle være litt frisk, i og med det er gresk type og fordi det er skogsbær. Det finnes bedre alternativer der ute, eventuelt lag din egen variant.

- Jeg synes denne var bedre enn den «vanlige» Go`Morgen-yoghurten med skogsbær. Søt og god, og absolutt verdt et forsøk!

Tine Go`morgen Gresk type ferskenyoghurt med nøttekrønsj

- Denne var frisk og god. Litt syrlig, men det passet bra med ferskensmaken. Verken for søt eller «sur».

- God! Ofte er disse yoghurtene både for søte og med for kunstig smak. Denne er verken eller, og har i tillegg en fin, kremet konsistens uten å bli for mektig. Liker også kornblandingen som er valgt.

Konklusjon: Vi har troen på at disse greske yoghurtvariantene i «Go`morgen»-serien vil bli en suksess i begynnelsen, så gjenstår det å se om de blir like populære som de andre variantene i samme serie.

Tine YT restitusjonsshake med melk og kaffe

- Veldig søt, og med lite kaffesmak. I bunn og grunn smaker denne bare sukker.

- Lukter og smaker kaffe, kaffe med kald melk og mye sukker. Veldig søt å drikke, men fungerer nok bedre rett etter treningsøkta. Ikke for de som ikke liker kaffesmak, og ikke for de som ikke er for glade i det som er søtt. Men ellers god.

- Smaker som iskaffe med ekstra sukker. Ikke noe jeg ville valgt etter trening hvert fall.

Tine YT restitusjonsshake med melk og sjokolade

- ALT for søt og kvalmende.

- Nei, denne var altfor søt og hadde kunstig sjokoladesmak.

- Den andre YT-drikken med sjokolade, kakao-varianten, er mye bedre!


Konklusjon: YT-produktene selger nok seg selv på grunn av god markedsføring med fokus på trening og et «riktig kosthold», men akkurat disse restitusjonsshakene er vi spektiske til vil selge nok til at de får være med videre.

SoHo (relansering)

- Kjempedigg! Elsker den syrlige smaken. I motsetning til for eksempel boble karamell, er denne ikke kvalmende.

- Jeg likte ikke SoHo-sjokoladen forrige gang den var på markedet, og ikke overraskende så er jeg fortsatt ingen stor fan av denne her. Det smaker som sur yoghurt.

Konklusjon: Det er nok mange SoHo-fans som er veldig glade etter at relanseringen ble kjent, men vi tror salget kommer til å dabbe av etter hvert og at yoghurtsjokoladen ikke overlever i dagens sjokolademarked denne gangen heller.

LES OGSÅ: Husker du denne?

Nidar Mokka & Melkesjokolade

- Helt sinnsykt god! Uslåelig!

- Det smaker som farmors mokkabønner, og det er et pluss! Man merker ikke så mye til melkesjokoaldesmaken, bortsett fra at den mildner litt på mokkaen, så denne er et fint alternativ til de som synes mokka blir for mye «kaffe». I tillegg ser sjokoladebitene lekre ut, med sine todelte brunnyanser.

- Nam! Denne var jo kjempegod. Ikke for søt, ikke for kvalmende! Jeg som ikke engang er noen stor fan av sjokolade kan fort kjøpe denne som lørdagsgodis heretter.

Konklusjon: Dette blir nok en av høstens store vinnere blant produktnyhetene. Denne har vi troen på!

Cheez hearts potetgull

- Ganske smakløs egentlig, mest luft og en kjip greie med at massen sitter klistra til tenna etterpå. Ostepop skal både smake og lukte mer!

- Cheeze hjertene er rett og slett cheez doodles i en annen form. Litt mindre smak enn normalt, men den kommer jo om man spiser mange nok.

- Dette var ikke så godt som originalen som smaker mye mer av ost. Light-versjon? Skal være med vellagret ost, men smakte mindre ost syns jeg.

- Dette var skuffende. Ingen smak og det føles mest ut som man spiser luft.

Konklusjon: Denne lever nok ikke lenge på markedet.

Prior Karbonader av kylling

- Det er veldig lite smak av kylling her, og karbonadene er seige og dvaske i konsistensen. I tillegg føles de veldig fettete, noe som er rart med tanke på at det er kylling, som jeg forbinder med å være lettprodukt i kjøttveien. En del kryddersmak, men den bare drukner det lille som er av annen smak, og slik sett ingen favoritt.

- En mild og helt grei smak, men det virker som det er en del fett i disse.

Konklusjon: Kyllingprodukter blir sett på som et sunnere kjøttalternativ i middagene og bare av den grunn kommer nok kyllingkarbonadene til å bli en suksess. Selv om smaken eller konsistensen ikke er så veldig mye å skryte av, så tror vi at både barn og voksne synes disse vil være et OK alternativ en gang i blant.

Piano Signatur Karamellmousse med karamellsaus

- Smakte greit. Veldig søt og mye karamellsmak. Men tror aldri jeg hadde kommet på å kjøpe den, og kan ikke tenke meg at den blir en suksess.

- God karamellsmak, men veldig søt. Crispen kunne med fordel vært saltere.

- Smaken minner litt om gammeldags karamellpudding, men servert i mousseform. Ikke så gæern, men litt søt i lengden.

- Jeg har veldig sans for søtsaker og puddinger og mousse, men denne med sjokoladestrø ble bare rett og slett for mye selv for meg. Konsistensen er fin og porøs, men den er veldig veldig søt.

- Altfor søt. Ikke noe jeg kommer til å kjøpe.

Konklusjon: Denne tror vi forsvinner raskt ut av hyllene. Det finnes mange andre og bedre karamelldesserter.

Doc urter og lakris

- Disse var helt ok.

- Åh, disse var veldig gode, men så er jeg også svak for ting med lakrissmak.

- Minner meg mer om godteri enn halspastiller.

Konklusjon: Pastillene blir markedsført med at de gir en trippel effekt i form av å lindre sår hals, tett nese og hoste. Men disse passer bedre som lakrisgodis fremfor halspastiller.

Non Stop Yoghurt

- Yoghurt er godt og Non-stop er godt. Men sammen smakte dette forferdelig. Ikke en god kombinasjon i det hele tatt og jeg tror folk kommer til å prøve denne for gøy, men raskt finner ut at yoghurt er best med frukt. Hvis det liksom skal være en dessert eller en godbit hadde jeg lett valgt andre alternativer med smaker som passer bedre sammen.

- Den litt syrlige yoghurtsmaken kommer ikke til sin rett og virker enda mer syrlig sammen med den søte sjokoladen og hele opplevelsen blir kvalmende. Her skjønner jeg ikke hva Q-meieriene har tenkt på, fytterakkern..

- Dette var en perfekt dessert.

Konklusjon: Mange vil nok teste dette produktet bare på grunn av kombinasjonen non stop og yoghurt. Men smaksmessig finnes det bedre alternativer.

Oreo yoghurt

- Denne var kjempegod. Og er ikke en slik søtbombe som man forventer, da yoghurten er mer syrlig. En ny favoritt til lørdagskvelden!

- Denne var bedre enn Non-Stop yoghurten! Men den må spises raskt før kjeksen blir bløt, da blir det en ekkel og blaut masse. Tror dette funka bedre fordi kjeksen er søtere. Men fortsatt foretrekker jeg yoghurt med frukt!

Konklusjon: Denne er bedre enn non stop-yoghurten, men da dette blir mer som en dessert enn et sunt mellommåltid så vil nok mange foretrekke de sunnere yoghurtalternativene.

LES OGSÅ: - Dette er ikke mat!

Sunniva Presset Druejuice

- Denne minte meg mer om saft enn juice. Søt og god!

- Denne er søt og god, men har en veldig fin balanse til friskheten.

- En forfriskende nyhet, og bedre enn flere andre varianter på markedet.

Konklusjon: En god og forfriskende juicenyhet, men blir det kanskje litt for søtt? Usikker på om denne overlever i dagens store juicejungel.

COOP Knekkebrød bakt med surdeig med havre og rug

- Dette var et greit knekkebrød med god smak. Absolutt et bra valg hvis man ønsker å variere med ulike knekkebrødvarianter.

- Jeg elsket dette knekkebrødet! Kan til og med spise det uten noe på uten at det blir for tørt! Fantastisk.

- Godt alternativ til mer tradisjonelle knekkebrød, og som gir mettende følelse. Litt mindre smak enn i mange av de hjemmelagede variantene som finnes, og litt mer kompakt kanskje, men som kjøpealternativ godkjent.

Konklusjon: Dette knekkebrødet har vi troen på. Absolutt et produkt som fortjener en plass i knekkebrødhylla.

Har du testet noen av høstens nye produktnyheter? Gi din mening i kommentarfeltet under!

Kommentarer til denne saken