Gå til sidens hovedinnhold

Nå kommer disse matnyhetene

Blant nyhetene finner vi krydret Norvegia, Skyr med kokossmak og melkesjokolade med granola og bær.

(SIDE2): I februar er det duket for lansering av nye mat- og drikkeprodukter i dagligvarebutikkene.

I løpet av året har bransjen tre lanseringsvinduer hvor ulike produsenter presenterer sine mat- og drikkenyheter.

LES OGSÅ: 7 mattrender du vil se mer av i 2016

Tidligere i år skrev Side2 om vårens matnyheter fra Orkla. De frister med blant annet Nugatti uten tilsatt sukker, Supergrøt med bygg, havre, rug og hvete samt ny Grandiosa.

Nå kan vi avsløre flere av nyhetene som snart dukker opp i butikkhyllene:

Findus

Trenger du middagsforslag så kan Findus friste med nyhetene Glutenfrie Sprø Fiskepinner, Enda Raskere Fiskegrateng og Dagens Middag med kylling og fullkornspasta. En annen Findus-nyhet er Café Kanelboller og Just Wok It - Mild.

Gilde

I februar lanserer Gilde nye varianter av noen av deres mest solgte produkter. Blant annet starter «Det store pølsevalget» hvor folket skal avgjøre om det blir Gilde Grillpølse med bacon og løk, eller Gilde Grillpølse med chili og ost som skal regjere i butikkhyllene etter valgkampen. Gilde Stjernebacon kommer nå i terningformat og alle Gilde Ovnsbakte leverpostei-varianter relanseres uten melk og gluten i tillegg til at saltinnholdet er redusert.

Rema 1000

Lanseringsnyheter fra dagligvarekjeden er blant annet flerkornsblanding med røde bær og uten tilsatt sukker, fullkorn lasagneplater og økologisk fettuccine. En annen nyhet er Lev Vel Smoothie - økologiske smoothies som kommer i fem ulike smaker: aprikos og solbær, jordbær og bjørnebær, søtpotet og jordbær, grønnkål og jordbær, kiwi og mango. Rema 1000 lanserer også Lettvinte Middager i fire varianter: lapskaus, ertesuppe, bestemors gryte og chili con carne.

Fjordland

Fjordland i Skål byr på fem nye, eksotiske retter som passer til middag, en god lunsj eller til kveldskos. Smakene du kan velge mellom er Karibisk kyllinggryte med ris, eplebiter og kokosmelk, Tex mex med rømmedressing og tortillachips, Kyllingsuppe med sjampinjong og estragon, Kreolsk gryte med svinekjøtt, chorizo, bacon og Kylling teriaki med grønnsaker og nudler. En annen rett fra ferdigmatgiganten er Fjordland Sous vide Svin Szechuan. Fjordland lanserer også to nye mellommåltider; Havrelunsj, basert på havregrøt. Den ene varianten har rips, solbær, bringebær og jordbær som tilbehør. Den andre er med eple og kanel. Nå kommer også Yoplait Double 0% Gresk Naturell og Bremykt kuvertpakninger.

Berit Nordstrand/Synnøve Finden

I samarbeid med Synnøve Finden har lege Berit Nordstrand lansert flere matprodukter de siste årene. I februar kommer det flere nyheter fra kostholdslegen. «Smarte Nytelser» utvides med sveitsisk sjokolade som er økologisk og søtet med kokosblomstsukker. Sjokoladen kommer i tre varianter. Nordstrand frister også med Nøttemiks med Kokosflak, Frøknekkebrød med spelt og Frokostflak som er laget på blant annet erteprotein og bokhvete. Andre nyheter er Nordstrands Kjøttpudding og Kalkunfilet i skiver.

Synnøve Finden lanserer Synnøve Flow som skal passe perfekt som mellommåltid eller dessert. Produktet kommer i to smaker: «Bringebærdrøm med bringebær og sjokoladedryss» og «Kremet mint med sjokoladedryss». I tillegg kommer det nå gresk yoghurt med høyere fettinnhold som egner seg til matlaging og baking. Synnøve Finden frister også med en ny serie med kryddersmør og Herkules Prim med kun 5,5 prosent fett.

Orkla Snacks & Confectionery

Orkla Snacks & Confectionery lanserer nå Laban Digge Dinosaurer og Café Bakeriet Soft Baked som er myke cookies i to varianter. I tillegg kommer Dark Mint - en eske fylt med små sjokoladetopper med friskt mintfyll. Andre nyheter fra produsenten er Kornmo Knekkebrød - ekstra grove knekkebrød, og Totenflak - grove og langstekte potetflak fra Toten i tre smaker.

Mondelēz International

Mondelēz International fører kjente merkevarer som Freia og O’Boy, og de tilbyr flere sjokoladenyheter. Freia Melkesjokolade introduserer nyheten Freia Melkesjokolade Bærfrisk med skogsbær, yoghurt og knusende granola. Freia Premium Bringebær er en mørk sjokolade med 70 prosent kakao og kandiserte bringebær. En annen sjokoladefristelse er Freia M med mandel. Golden Oreo er en Oreo-nyhet med vaniljekjeks. Sjokoladedrikken O’Boy dukker snart opp i bakehyllene over hele landet med bakenyheten O’Boy sjokoladekake langpanne.

TINE

Meierigiganten lanserer en ny serie yoghurt med navnet Tine Yoghurt Fyldig. Produktet kommer i tre smaker; naturell, vanilje og pasjonsfrukt. Det kommer også en ny krydret Norvegia-ost i to ulike smaker; paprika og pepper. Tine lanserer i tillegg en ny 14-Havregrøt med fruktblanding av jordbær og granateple. Andre nyheter fra produsenten er Sprett Pluss Drikkeyoghurt, TINE ChaiLatte og Biola med kokos og cupuacu. Tines datterselskap, OsteCompagniet, frister med Fryd Brie Gourmet, en lett-variant av Snøfrisk samt en ny parmasanost og en ny mozzarella.

Mills

Mills lanserer blant annet to nye tilbehørssalater fra Delikat: Ratatouille og Sweet and spicy byggryn. De tilbyr også økologisk peanøttsmør og Vita Hjertego Ristet Müsli med Nøtter & Honning. Mills introduserer også en ny merkevare på markedet: Lohamanders kalde sauser. Dette er kalde dipsauser i smaker som aioli, remulade og bernaise. Så kommer også Mills Polarkaviar som er rik på omega-3 og som inneholder rogn fra skrei og olje fra norsk torsk.

Maarud

Maarud frister med blant annet Ovnsrøstede peanøtter, Cashewnøtter Røstet & Saltet og Chilinøtter Ekstra Sprø. Produsenten relanserer også potetgullposen «3 Amigos» i tillegg til at den populære sesongposen med «Hjerter Paprika» nå blir et helårsprodukt. Maarud relanserer også Dipmix-serien som nå er laget helt uten tilsetningsstoffer.

NorgesGruppen

Det kommer nærmere 70 nye produkter innenfor NorgesGruppens egne merker i løpet av de neste ukene. Dette inkluderer også nyheter i mat- og drikkesortimentet. Blant annet så kommer det en ny kvarg fra Eldorado med smak av pære og mellommåltidsbarer på maks 99 kcal.

Innenfor merket Folkets kommer det en helt ny serie pølser med hele 80 prosent kjøtt, og det lanseres en egen snack-serie med asiatiske produkter som DimSum og curry. Innenfor Jacobs Utvalgte kommer det blant annet flere typer mørk sjokolade med blant annet biter av pasjonsfrukt, chili og sprø kjeks og karamell, mandler og havsalt. Det lanseres også to nye fryste premium-desserter: sjokoladefondant og sitronfromasj med pasjonsfrukt. Fra Fersk & ferdig kommer det to nye salater for folk i farta: en pastasalat med kylling, sopp og bacon og med biter av foccaccia på toppen, og en asiatisk quinoa-salat toppet med små brødpinner.

Andre nyheter

Instagram-kontoen til Skyr Norge kan vi lese at det i februar lanseres en ny Skyr-variant med kokossmak. Andre nyheter er for eksempel Swebar Less Sugar med 50 prosent mindre sukker og toffeesmak. Atkins utvider sitt sortiment med Atkins Advantage Chocolate Raspberry.

Kommentarer til denne saken