Gå til sidens hovedinnhold

Nå kommer disse matnyhetene

Nye yoghurter, grilltilbehør og ferdigpizza er blant vårens produktnyheter.

(SIDE2): I mai måned er det klart for årets andre store vareslipp der flere hundretalls nye mat- og drikkeprodukter skal inn i butikkhyllene.

Tidligere i år har vi skrevet om årets isnyheter og sjokoladenyheter.

Allerede nå kan Side2 avsløre noen av produktnyhetene og denne gangen frister produsentene blant annet med tilbehør til grillmat, sommerlige yoghurtvarianter og produkter med quinoa.

Orkla

Orkla Foods Norge satser nå stort på Denja Salater og det kommer også ny Grandiosa og BigOne Pizza.

- Denja Salater er en kategori i vekst og vi satser nå å utvikle bedre og sunnere varianter. Men viktigst er at vi også nå kommer med nye smaker og spennende varianter med bønner og quinoa, forteller kommunikasjonssjef i Orkla Foods Norge, Bjørn Brennskag, til Side2.

De nye variantene er Denja Potetsalat Sennep & Bacon, Denja Salat Bønne & Linse med Tomat og Denja Salat Quinoa med Tomatsalsa.

TORO Kaldrørte Sauser er tre helt nye kryddermikser som blandes med rømme, kesam eller crème fraîche som skal passe perfekt til grillmat og alt av kjøtt, kylling og laks. Middagsprodusenten har også laget to varianter av TORO Indisk Kit med smakene Tikka Masala og Korma.

BigOne Pizza får to nye smaksvarianter i serien «California Style by Big One» og har smakene Malibu Ham med skinke, ananas og grillet paprika, og Venice Beach Meatballs med spicy kjøttboller, chorizo, bacon og søte soltørkede tomater.

«Grandiosa 4 oster» er helt uten kjøtt og inneholder ostetopping med fire oster; Jarlsberg, Norsk Mozzarella, Norvegia Fyldig og Edamer.

Det kommer også en ny saft fra FUN Light som har smaken «Bringebær med lime».

Til middag

Ferdigmatgiganten Fjordland relanserer sin serie Sunt & Godt og serien består av Torskefilet med tomatsaus, potetskiver og gulrøtter, kyllingbryst med gulrotpuré, erter og fullkornris, og kylllingkjøttboller med grønnsaker og fullkornpasta.

Rettene har minst 30 prosent grønnsaker og er i tillegg nøkkelhullsmerket.

- Mange ønsker å spise sunt og ha kontroll over hva de faktisk får i seg, men det krever både kunnskap og viljestyrke, og er ikke alltid like lett. Vi håper at den nye merkingen gjør det enklere å velge sunn mat i butikken, forteller Emblem Nysted, ernæringsfysiolog i Fjordland.

Delikat lanserer potetsalat med bearnaise som skal passe perfekt til grillmat og alle typer kjøtt eller hvit fisk. Produktet Delikat Salsa passer godt til klassisk taco eller som dipp, men skal også fungere ypperlig til grillmat og torsk, eller som topping til pølse og pizza.

Synnøve Finden

Synnøve Finden satser videre på yoghurt-trenden og 1. mai lanseres også Synnøve Gresk Yoghurt med quinoa. Denne skal ha en mild og god smak i tillegg til at den er glutenfri.

TINE

TINE kan nå tilby laktoseredusert Iskaffe samt Tine Styrk Kaffe som er en fettfri melk med kaffe med 50 prosent mer protein, rik på kalsium og tilsatt vitamin D.

Nyheten «Snøfrisk Ramsløk og hvitløk» er en frisk og litt syrlig kremost som passer til både kjøtt og fisk, og sommerens grillmat.

Tine IsTe kommer i to nye varianter med kullsyre: TINE isTe Sparkling Zero Granateple og TINE isTe Sparkling Bringebær og Sitron.

Biola Zero Mango er en ny smaksatt syrnet melk uten tilsatt sukker og fett, og er søtet med søtstoff.

TINE lanserer også en ny variant i serien 14 Gresk Yoghurt 90 kcal med smak av sitron og lime. Meieriprodusenten forsøker seg også med «Revet TINE Ekte Hvit Geitost og Mozzarella» som for eksempel kan brukes på pizza.

TINE lanserer i tillegg egne sesongvarer for sommeren og dette er Noisy Sommer med smak av fersken og Kesam Pasjonsfrukt som passer til kaker, frukt og bær. Nyheten «Piano Softisbase» er en fløteisbase som kommer i smakene vanilje og jordbær. Den er flytende og ferdig blandet, men du gjør selv siste finishen før servering ved å piske og fryse softisbasen.

I tillegg følger TINE opp suksessen etter fjorårets lansering av Go’Morgen ZERO, uten tilsatt sukker, med to nye sesongsmaker: Go’sommer ZERO Sitron & Lime og Go’sommer ZERO Ananas & Kokos.

Snacks og søtsaker

SørlandsChips kommer med jubileumsvariant. Den originale posen fra 1990 og inneholder 25 prosent mer i posen.

I forrige uke skrev Side2 om sjokoladenyheter der vi blant annet kunne avsløre at Nidar nå lanserer Smash! helt uten palmeolje. Andre Nidar-nyheter Laban Seigmenn jubileumspose med Laban-figurer ikledd krone og partyhatt og Nidar Favoritter Smågodt relanseres med nye biter og nytt design.

Sjokoladeprodusent Freia har nå laget Freia Premium Kokos og en ny Non Stop-blanding i rødt, hvitt og blått som skal passe perfekt til 17.mai.Kommentarer til denne saken