(SIDE2): I mai er det klart for årets andre store vareslipp. Tidligere har Side2 skrevet om nye mat- og drikkeprodukter fra de forskjellige produsentene og blant nyhetene finner vi for eksempel nye yoghurter, sjokoladeplater, ny Grandiosa og middagsretter.

LES OGSÅ: Nå kommer disse sjokoladenyhetene

Siden det nærmer seg grillsesong så er dette noe som naturlig nok preger lanseringsvinduet for mai.

Her får du derfor noen av nyhetene fra årets grillmat-sortiment.

Eget burgerbacon

Gilde satser videre på sous vide mot sommeren og produktserien «Sous Vide Grill» kommer med fire produkter: «Storfe culotte», «Kjøttfulle spareribs», «Svinekam» og «Lammelår i skiver». Det kommer også to pølsenyheter fra kjøttprodusenten: «Supergrill med Jarlsberg» og «Supergrill med Stjernebacon».

I tillegg lanserer Gilde tre burgernyheter: en burger av oksebryst med skivet cheddarost, en burger av svin ytrefilet og bacon med blue cheese- dressing, og en kalveburger. Nå kan du også få Gilde Burgerbacon. Gilde lanserer i tillegg flere spekematnyheter. Dette er Santa Kristina Spekepølse som er smaksatt hvitløk, sort petter og hvitvin. Go` & Mager fårepølse og Gilde Rødvinspølse er to andre nyheter fra spekemat-sortimentet til Gilde.

Kyllingprodukter på grillen

Fra Prior finner vi blant annet nyheten «Kylling lårfilet sweet BBQ» og fersk kyllingburger, en grovkvernet burger av kylling-lårkjøtt. Prior lanserer i tillegg nyheten «Ostepølse».

- Vi lanserer også en ny grillpølse som første produkt i vår nye serie «Mer av det beste». Dette er en spennende og kjøttrik grillpølse som vi tror kommer til å bli en skikkelig sommerslager, sier informasjonssjef i Nortura, Åse Kringlebotn, til Side2.

Frister med pulled pork og pulled lamb

COOP avslører i en pressemelding at de satser sterkt på et variert grillsortiment.

- I fjor så vi at særlig matentusiastene og de som er opptatt av helse og sunnhet trykket vårt nye konsept til sitt bryst. Dette bygger vi videre på og lanserer i år et stort sortiment innenfor hvitt kjøtt, sjømat og ikke minst frukt og grønt, sier Hege Berg-Knutsen, ansvarlig for egne merkevarer i Coop.

- Vi er svært glade for å ha fått på plass kalkunprodukter til grillen. I tillegg har vi store forventninger til våre langtidskokte pulled beef av Limousin, pulled pork av svinerasen Hampshire og pulled lamb av ferskt Wales lam, sier Berg-Knutsen.

Bønnesalat og hummus som tilbehør

I en pressemelding fra REMA 1000 skriver dagligvarekjeden at de lanserer «tidenes beste grillnyheter noensinne». Sammen med grillkongen Craig Whitson satser REMA 1000 sterkt på fisk og kylling. Craig's Spice Dog, Kylling- og Kalkunpølse med Chipotle og ost, friterte Hot Wings og Buffalo Chicken Wings er noen av nyhetene som nå finnes i butikkene.

- Flere sunnere alternativer har vært vårt store fokus i år, og vi har utviklet flere smakfulle kyllingprodukter til grillen, sier Ole Førre Skogstø, sjef for Produkt- og Forretningsutvikling i REMA 1000.

- Vi er spesielt stolte av at Stangekylling nå er en del av grillsatsningen med utrolig velsmakende kjøttstykker i marinade, fortsetter han.

En annen nyhet fra REMA 1000 er grillburgeren Craig’s Favorite Burger.

Når det gjelder fiskenyheter til grillen kan dagligvarekjeden friste med Torskeburger, Torskesliders, hel laksefilet med hvitløk og urter og Pulled Salmon BBQ. Som grilltilbehør kan du i år få bønnesalat og hummus, samt en ny potetsalat med amerikansk preg.

Rett fra fryseren til grillen

Fra Findus kan man i år blant annet finne både grill-ørret og fryste grønnsaker som skal legges rett på grillen. «Perfekt til grill & ovn – grillgrønnsaker med BBQ-saus» er en grønnsaksblanding som inneholder rødløk, søtpotet, grillet squash, cherrytomat og asparges i BBQ-saus.

«Perfekt til grill & ovn – rotgrønnsaker» er en smakfull blanding av søtpotet, pastinakk og gulrot krydret med sitron, hvitløk og timian. Grønnsakene kommer i en aluminiumsform som kan settes rett på grillen i 18-20 minutter for å få et sunt tilbehør til grillet kjøtt eller fisk. Findus lanserer også «FindusFarm: perfekt til grillen», som er norske ovnspoteter med grillkrydder. I tillegg lanserer Findus nå ørret til sin «Perfekt til»-serie.
«Rekker du ikke å tine fisken kan du grille den fra fryst tilstand på aluminiumsfolie omtrent 8-10 minutter på hver side», forklarer Findus i denne pressemeldingen.