(SIDE2): I løpet av året så dukker det opp nye mat- og drikkeprodukter i norske dagligvarebutikker. Årets første vareslipp var i februar og nå i mai frister mat- og drikkeprodusentene med enda flere nye produkter.

Glutenfrie middager

Første oktober fusjonerte Rieber og Søn Norge og Stabburet og ble til Orkla Foods Norge AS. Blant deres produktnyheter finner vi blant annet glutenfri Grandiosa, Denja Pølsedigg og en ny Nugatti-variant.

Glutenfri Grandiosa kommer med samme topping som originale Grandiosa, og glutenfri bunn. Toro Lasagne er også nå å finne i glutenfri versjon.

Nugatti Nøtteknas er den nye 8-smaksvarianten av Nugatti. Denne gang er det den originale Nugatti tilsatt biter av ristede hasselnøtter. Denja Pølsedigg er den originale tilbehørssalaten til pølser som var etterspurt i 2013.

Toro Fiks Ferdig Ris skal gjøre det lettere å lage kjapp ris da denne kun skal i mikrobølgeovnen i to minutter. Risen kommer i variantene Basmati, Fullkorn og Orientalsk.

På grillen

Fra Gilde lanseres det flere nye grillprodukter, deriblant «Beef Sliders» og stor 180 grams hamburger.

- Begge har høyt kjøttinnhold, hele 94 prosent, for å sikre den gode og rene kjøttsmaken. Og vi bruker selvsagt hundre prosent norsk kjøttråvarer, sier Elin Ytterdahl Tohje, informasjonssjef i Nortura.

Det blir også nye smaker for pølseelskerne. I tillegg til nylanseringen «Supergrill», lanseres også «Groovy Chicken & Pork», som består av 50/50 kylling og svinekjøtt.

Hvitt kjøtt blir stadig populært mer på grillen, og Prior kommer med flere nye varianter i år.

- Vi lanserte asiatiskinspirerte grillspyd i fjor, og tror mange vil sette pris på gjensynet med denne i år. I tillegg utvider vi sortimentet med blant annet Spicy Thai lårmix, en ferdiggrillet lårmix som er krydret med blant annet ingefær, paprika og koriander. En annen fjorårsfavoritt som kommer tilbake er den smaksrike spesialpølsen fra Prior med paprika og chili, forklarer informasjonssjefen.

Flere drikkeprodukter og kesamvarianter

Meieriprodusenten TINE kan blant annet tilby flere nye drikkevarianter. «TINE IsKaffe Barista» er en helt ny iskaffe helt uten tilsatt sukker eller søtstoff. «Gode Greier smoothie» kombinerer smaken fra friske frukter med næringsrike grønnsaker og bær. I tillegg kommer det også nye varianter av TINE Iste, «EKTE Sitron» og «EKTE Bringebær». TINE satser også sterkt videre på Kesam-produkter og lanserer nå laktosefri mager kesam, «Kesam dipp krydret med løk og paprika» og «Kesam Lime». TINE Milkshake kommer også med ny smak som heter Karamelldrøm.

Brusprodusenten Coca-Cola kan fortelle at det kommer en ny Fanta-variant med smaken «Peach Tropical» og energidrikken Burn kommer med en ny bærsmak «Berry Blast». I tillegg lanseres NESTEA-porteføljen med 30 prosent mindre sukker.

«På-farten-mat»

Mellommåltider for barn og voksne, kald på-farten lunsj og på-farten pudding er blant Fjordlands vårnyheter. De lanserer blant annet Yoplait Double 0 % med müsli, Pastasalat med kylling og soltørket tomat og sjokolade- og karamellpudding med salt mandelkrokan. I tillegg kommer det nå en ny variant av Bremykt til steking og baking.

Kakefest og istid

Mai måned betyr tid for is og kaker. Hjemmebaking-giganten «Møllerens» utvider sitt kakesortiment med to kaker; «Møllerens Verdens Beste» og Møllerens Suksessterte».

Tidligere i år skrev Side2 om årets nyheter fra Hennig Olsen-Is og Diplom-Is. I forbindelse med vareslippet nå i mai kommer Diplom-Is med enda to nyheter, Dream Yoghurtis med jordbær og småisen «Cola mini-push».

LES OGSÅ: Dette er årets isnyheter

Nye tacolefser

Tacogiganten Old El Paso kommer med båtformet tortillalefse.

-Den myke båtformede tortillalefsen Stand ‘N’ Stuff™ står av seg selv og er ekstra lett å fylle, og vil utgjøre et praktisk alternativ til taco-familien. Produktet har vært i salg i USA siden i fjor, og nå står Norge for tur som det første landet i Europa, skriver produsenten i en pressemelding.

Andre nyheter

Coop lanserer 27 nye produkter i begynnelsen av mai. Blant nyhetene som blir å finne i Coop-butikkene, er grønn iste med lime og hvit iste med guava, to typer høykvalitetsjuice og fem ulike smaksvarianter pizza. De kommer også med en ny bordmargarin med raps- og kokosolje.

I februar kom Delikat med helt nye typer påleggssalater i hyllene i norske butikker. Nå i mai følger de opp med å lansere potetsalater med yoghurt. Disse to nyhetene er «Yoghurt i Potetsalat Purre & Pepper» og «Yoghurt i Potetsalat Soltørket tomat & Chili».

HVILKE AV DISSE PRODUKTNYHETENE SYNES DU FRISTER MEST? Diskuter i kommentarfeltet under: